Het Ravijn naar Spanje voor Challenger Cup

Internationaal Toernooi
03 november 2022
Het Ravijn naar Spanje voor Challenger Cup

Na de uitschakeling in de Champions League vervolgen de mannen van Het Ravijn hun Europese avontuur in de LEN Challenger Cup. De landskampioen reist van 11 – 13 november naar Spanje om met CN Terrassa en ASA Tel-Aviv in poule B uit te maken welke twee ploegen doorgaan naar de kwartfinales.

De Challenger Cup is een nieuw Europees bekertoernooi. Ploegen die tekort kwamen in de eerste ronde van de Champions League en de Euro Cup kunnen hun geluk beproeven in deze derde Europese competitie. De LEN heeft dit toernooi toegevoegd om de ploegen die snel uitgeschakeld worden meer speelmogelijkheden te bieden tegen meer gelijkwaardige tegenstanders.

Er zijn nog vijftien teams over. In vier poules strijden zij om een plekje bij de laatste acht. In poule A komt ook een Nederlander in actie: Mees Keuning speelt met Tenerife Echeyde tegen Ydraikos, Galatasaray en KVP Novaky.

Challenger Cup – loting

11-13 november

Poule A (Novaky)
KVP Novaky (SVK)
Galatasaray Istanbul (TUR)
Ydraikos NC (GRE)
Tenerife Echeyde (ESP)

Poule B (Terrassa)
CN Terrassa (ESP)
Het Ravijn (NED)
ASA Tel-Aviv (ISR)

Poule C (Sarajevo)
Invictum Sarajevo (BIH)
Banja Luka (BIH)
Enka Istanbul (TUR)
SKP Modri ​​Daraci Kosice (SVK)

Poule D (Kranj)
AVK Triglav Kranj (SLO)
KVIK Kastrup (DEN)
Apollon Smyrnis (GRE)
SC Ludwigsburg 08 (GER)

Beeld:
De line-up van Het Ravijn tijdens de Champions League in oktober (Orange Pictures)
LEES MEER OVER

Lees ook

01 april 2023
Vanavond wint hoe dan ook een Nederlandse speelster de Champions League. In de halve finales wonnen Vivian Sevenich en S…
1,286
08 februari 2023
Woensdag verlieten de mannen van Het Ravijn met opgeheven hoofd het Europese strijdtoneel. De ploeg van Ron Loos won de…
1,211