Ingecalculeerd verlies voor ZVL, winst voor internationals

Internationaal Toernooi
Isis Keijzer was één keer trefzeker | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Ingecalculeerd verlies voor ZVL, winst voor internationals

In het eerste duel van de tweede kwalificatieronde in de Euro League heeft ZVL-1886 een grote nederlaag geleden tegen Kinef Kirishi. De Russische titelverdediger was met de cijfers van 20-5 te sterk. Geen schande voor de Leidse ploeg, dat met twee zestienjarige speelsters en nog eens vijf van zeventien jaar speelde. Wel waren routiniers Iefke van Belkum en Biurakn Hakhverdian weer van de partij.

"We waren niet opgewassen tegen dit Russische topteam", was de eerste reactie vanuit het Leidse kamp. "In de eerste twee parten werden we overklast. Daarna konden we beter partij bieden en in het tempo meegaan. We gaan gelijk weer verder met de wedstrijd van vanavond, tegen de thuisploeg Sant Andreu met Brigitte Sleeking en Maartje Keuning!"

Ekipe Orrizonte en UVSE kwamen op hetzelfde tijdstip van 10.00 uur alleen dan Griekse tijd in actie. In Piraeus won de Hongaarse kampioen met 6-9. Vivian Sevenich was namens UVSE twee keer trefzeker. Namens Orrizonte scoorde Ilse Koolhaas twee keer. Scheidsrechter Diana Dutilh-Dumas floot de wedstrijd. 

Oranjegekleurde openingsavond
Op donderdagavond kwamen de eerste internationals al in actie. In Kosice, Slowakije was er zelfs het eerste 'Nederlandse onderonsje' met Laura Aarts namens Dunaujvaros die speelde tegen het Italiaanse Rapallo Nuoto van Amarens Genee. Genee was goed op dreef met twee treffers. Aan het einde van de tweede periode schoot ze haar ploeg voor het eerst op voorsprong en scoorde nog eens in de derde. Rapallo liep zelfs uit naar 5-7. Daarna rechtte Dunaujvaros, met Aarts die vier periodes keepte, haar rug met vier achtereenvolgende treffers tot een uiteindelijke eindstand van 9-8.

Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas boekten eerder al een ruime overwinning met Orrizonte. De recordkampioen was met 6-15 te sterk voor Dynamo Uralochka. Van der Sloot was drie keer trefzeker, allemaal in de eerste periode. Waaronder een benutte strafworp na slechts 19 seconden spelen. 

In de poule van ZVL was er de eerste winst voor Sant Andreu, waar de Nederlandse inbreng groot en vooral belangrijk was. Maartje Keuning en Brigitte Sleeking waren verantwoordelijk voor de helft van de doelpuntenproductie van acht doelpunten tegenover zeven van tegenstander BVSC Zúglo. 

2019-01-25_1044.png
De aankondiging van CN Sant Andreu. Met staand Brigitte Sleeking (vierde van rechts) en Maartje Keuning (derde van rechts).

Druk speelschema
Alle ploegen hebben een moordend speelschema dit weekend. Al maken Orrizonte en Dunaujvaros het waarschijnlijk het bontst met drie wedstrijden binnen 24 uur. Gisteravond kwam Orrizonte om 19.15 uur al in actie en vanavond volgt om 20.00 uur de derde wedstrijd. Zaterdag volgt er een welverdiende 'rustdag'. Dunaujvaros speelde gisteravond om 18.00 uur en vandaag volgen er nog eens twee wedstrijden om 11.30 uur en 18.00 uur. 

De wedstrijden zijn via deze link live te volgen.

Vrijdag 25 januari

Kinef Kirishi - ZVL-1886 20-5
Periodestanden: 7-1, 6-2, 3-1, 4-1
Doelpuntenmakers ZVL: Marianne de Groot, Isis Keijzer, Roline Schuijt, Malissa van Rijn, Iefke van Belkum.

18.30 uur CN Sant Andreu - ZVL-1886

Resultaten internationals

Donderdag 24 januari
Dunaujvaros - Rapallo Nuoto 9-8
Periodestanden: 2-2, 2-3, 3-2, 2-1
Amarens Genee: twee doelpunten.

CN Sant Andreu - BVSC Zúglo 8-7
Periodestanden: 2-1, 2-2, 0-1, 4-3
Maartje Keuning en Brigitte Sleeking: twee doelpunten.

Dynamo Uralochka - Ekipe Orrizonte 6-15
Periodestanden: 1-5, 0-6, 2-1, 3-3
Sabrina van der Sloot: drie doelpunten.

Vrijdag 25 januari

Ekipe Orrizonte - UVSE 6-9
Periodestanden: 1-4, 1-2, 2-3, 2-0
Ilse Koolhaas: twee treffers
Vivian Sevenich: twee treffers.

Resterend speelschema

Vrijdag 25 januari
10.00 uur Rapallo Nuoto - Astralpool Sabadell (Amarens Genee)
11.30 uur Dunaujvaros - NV Vouliagmeni (Laura Aarts)
18.00 uur Astralpool Sabadell - Dunaujvaros (Laura Aarts)
18.15 uur Dynamo Uralochka - UVSE (Vivian Sevenich)
20.00 uur Ethinkos Pireaeus - Ekipe Orrizonte (Sabrina van der Sloot en Ilse Koolhaas)

Beeld:
Isis Keijzer was één keer trefzeker | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…