Robben Masters beginnen EK met moeizame overwinning

Internationaal Toernooi
Robben Masters beginnen EK met moeizame overwinning

De masters van HZC De Robben zijn zondag het EK in Kranj (Slovenië) gestart met een 7-5 overwinning op het Italiaanse Napoli. 

Aanvankelijk leek er niet veel aan de hand voor de kwieke zestigers. Na 7 seconden stond de ploeg van Gijze Stroboer al met 1-0 voor door een doelpunt van uitblinker Nico Landeweerd. Daarna was het echter drie periodes lang ploeteren, werden er maar weinig kansen benut en kreeg De Robben opvallend veel p-tjes tegen. Dankzij uitstekend keeperswerk van Ronald Meijer bleef de schade beperkt tot een 4-3 achterstand. In de laatste priode gaf de conditie de doorslag. De Robben-mannen, die de hele zomer hebben doorgestraind, kwamen op stoom en bij Napoli was de koek op.

In de poule 60+ hoopt de ploeg die al jaren de wereld over reist weer hoge ogen te gooien. De enige deelnemer uit Nederland eindigde de afgelopen EK's en WK's steevast op het podium. Vorig jaar wonnen de mannen op het WK in Boedapest in de 60+ poule nog de bronzen plak.    

Dat de Robben Masters een uitzonderlijke ploeg is, was onlangs ook de politieke partij 50PLUS opgevallen. Presentatrice Léonie Sazias kwam een kijkje nemen in de voorbereiding en was onder de indruk van hun afgetrainde lijven. Maandag speelt De Robben tegen Triglav uit Slovenië.

EK Masters, Kranj

Zondag 26 augustus
Nuoto 2000 Napoli - HZC De Robben: 5-7
Periodestanden: 2-1, 0-2, 2-0, 1-4.
Doelpunten HZC De Robben: Nico Landeweerd 3, Hans van Zeeland, Erik Bibo, Hans Blankesteijn en Andy Hoepelman 1.

Foto boven: Op het WK in 2017 eindigde HZC De Robben op de derde plaats.

LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…