Robben Masters Europees kampioen!

Internationaal Toernooi
Robben Masters Europees kampioen
Robben Masters Europees kampioen!

De masters van De Robben zijn vrijdag in het Sloveense Kranj Europees kampioen geworden in de categorie 60+. In een eenzijdige finale waren zij oppermachtig. Napoli werd met 11-3 aan de kant gezet.

Het hele toernooi was de ploeg van Gijze Stroboer al heer en meester. Alle wedstrijden werden gewonnen. In de poule had De Robben het in de openingswedstrijd nog enigszins moeilijk met Napoli (5-7), maar in de eindstrijd waren de afgetrainde zestigers niet te houden. Pas in de derde periode vonden de Italianen voor de eerste keer het net. Topscorer aan Nederlandse zijde werd Bram van Rooijen met drie doelpunten.

“We waren een klasse beter, ook tactisch”, klonk het uit het Nederlandse kamp. “De sterke Italiaanse midvoor konden we dubbel uitdekken, waarna de break uitstekend werd uitgespeeld. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd tegen Napoli kwamen we daarom niet in de problemen. De eerste periode werd met een 4-0 voorsprong afgesloten, daarna is de overwinning geen enkel moment in gevaar geweest. Twee jaar geleden werden we nog Europees kampioen in de klasse 55+. Mooi dat dat nu ook is gelukt in deze categorie!”  

Zo blijft De Robben het internationale masterspolo domineren en de prijzen aaneenrijgen. De afgelopen vier EK’s werden winnend afgesloten. Ook op wereldniveau waren zij de afgelopen jaren uitermate succesvol. Na twee keer zilver in 2011 en 2013 won De Robben op het WK in 2015 ‘eindelijk’ goud. Vorig jaar moest de ploeg op het WK in Boedapest nog genoegen nemen met het brons.

De Nederlandse ploeg in Kranj bestond uit de volgende spelers: Ronald Meijer (keeper), Nico Landeweerd, Michael Abraas, Hans van Zeeland, Bram van Rooijen, Michael Klaversteijn, Hans Smits, Egbert Kort, Hans Blankesteijn, Andy Hoepelman, Erik Bibo, Hans Spithoven en Cok Mudde. Coach was Gijze Stroboer en Hans Blikslager begeleidde de ploeg als scheidsrechter.      

EK Masters, Kranj

Finale, vrijdag 31 augustus
HZC De Robben – Nuoto 2000 Napoli: 11-3
Periodestanden: 4-0, 2-0, 2-1, 3-2.
Doelpunten HZC De Robben: Bram van Rooyen 3, Hans Blankesteijn 2, Nico Landeweerd, Hans van Zeeland, Egbert Kort, Andy Hoepelman, Erik Bibo en Hans Spithoven 1.  

Eerdere resultaten

Zondag 26 augustus
Nuoto 2000 Napoli - HZC De Robben: 5-7
Periodestanden: 2-1, 0-2, 2-0, 1-4.
Doelpunten HZC De Robben: Nico Landeweerd 3, Hans van Zeeland, Erik Bibo, Hans Blankesteijn en Andy Hoepelman 1.

Maandag 27 augustus
Triglav – HZC De Robben: 2-17
Periodestanden: 0-3, 0-4, 0-7, 2-3.
Doelpunten HZC De Robben: Hans Blankesteijn 4, Andy Hoepelman 4, Cok Mudde 2, Erik Bibo 2, Nico Landeweerd, Michael Abraas, Hans van Zeeland, Bram van Rooyen en Hans Spithoven 1.

Dinsdag 28 augustus
Sporting Roma – HZC De Robben: 4-7
Periodestanden: 1-1, 1-1, 1-2, 1-3.
Doelpunten HZC De Robben: Andy Hoepelman, Cok Mudde, Erik Bibo, Nico Landeweerd, Hans van Zeeland, Bram van Rooyen en Hans Spithoven 1.

Woensdag 29 augustus
SV Cannstatt – HZC De Robben: 1-10
Periodestanden: 0-2, 0-1, 0-3, 1-4.
Doelpunten HZC De Robben: Hans Blankesteijn 3, Andy Hoepelman 3, Egbert Kort 2, Nico Landeweerd en Hans van Zeeland 1.

LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…