UZSC gaat hard onderuit tegen Kinef Kirishi

Internationaal Toernooi
Marit van der Weijden scoorde vier keer | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
09 februari 2020
UZSC gaat hard onderuit tegen Kinef Kirishi

Het Europese avontuur in de Euro League lijkt er voor UZSC op te zitten. De Utrechters gingen in Rusland tegen Kinef Kirishi hard onderuit: 20-6. Halverwege was de stand nog 9-4, maar met name in de laatste periode verpulverde de Russinnen het laatste sprankje hoop door die met 8-1 te winnen. 

De eerste tegenvaller kreeg de ploeg al een dag eerder te verwerken. Sterspeler Sabrina van der Sloot had een fout in haar visum en kwam de douane niet door en moest achterblijven. Met Van der Sloot was het al een lastige opgave, die nu nog moeilijker werd. De return in maart is nu verworden tot een formaliteit. 

Een hard gelag voor UZSC-coach Gerrit-Jan Schothans. "We misten vastigheid en vertrouwen gedurende de wedstrijd. Kinef was op alle vlakken beter. Uiteraard hielp het niet dat Sabrina van der Sloot er niet bij was. Aanvallend was het nog redelijk wat we konden brengen, maar verdedigend schoten zij onze zone aan flarden en onze midachters zaten snel in de foutenlast. De return over een maand is nu vooral voor de ervaring, daarna volgt de finale voor de Europa Cup 2."

Laura Aarts speelde met haar ploeg Dunaujvaros tegen Dynamo Uralochka, waar UZSC eerder nog van wist te winnen. Aarts keepte vier periodes en speelde uiteindelijk 11-11 gelijk. 

Zaterdag 8 februari

LEN Euro League

Kinef Surgutneftegas - UZSC 20-6
Periodestanden: 4-2, 5-2, 3-1, 8-1
Doelpuntenmakers UZSC: Marit van der Weijden 3, Cecil Bas, Dagmar Genee, Nerida Drewes.

Beeld:
Marit van der Weijden scoorde vier keer | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

01 april 2023
Vanavond wint hoe dan ook een Nederlandse speelster de Champions League. In de halve finales wonnen Vivian Sevenich en S…
1,288
08 februari 2023
Woensdag verlieten de mannen van Het Ravijn met opgeheven hoofd het Europese strijdtoneel. De ploeg van Ron Loos won de…
1,212