VK Solaris maatje te groot voor De Zaan

Internationaal Toernooi
VK Solaris maatje te groot voor De Zaan

Vrijdagmiddag kwam ZV De Zaan in de tweede wedstrijd in de LEN Euro Cup tekort tegen VK Solaris Sibenik. De Kroaten waren met 9-5 te sterk.

Na de knappe zege op donderdag tegen PAOK was het een dag later gedaan met de Zaanse dominantie. Dat was overigens geen schande tegen het Kroatische geweld. De Oostblokkers kwamen in de eerste periode met 3-0 voor en de ploeg van Andreas Miralis moest duidelijk uit een ander vaatje tappen. Dat lukte. In de derde periode maakten Angelo Corver (manmeer) en Casper van der Struijk (ietwat fortuinlijk) er weer een wedstrijd van: 3-2.

Solaris stelde daarna echter orde op zaken en liep uit tot 6-3. Begin vierde periode toonden de Zaankanters over veerkracht te beschikken. Don Rempt scoorde uit een goede break de 6-4 en niet veel later vond Phil Brantjes na een sterke individuele actie ook het net. Opeens was het gat nog maar één goal: 6-5. Maar Solaris liet de Zaanse hoop toch snel verdwijnen. Hoewel de ploeg uit Zaandam kansen bleef krijgen, waren de Kroaten aan de andere kant van het speelveld doeltreffender. Solaris liep gestaag uit en De Zaan ging aan het eind te veel mee in het Kroatische theater.

Zaterdag komt ZV De Zaan twee keer in actie. Om 9:45 uur wacht het Spaanse CN Echeyde (met Mees Keuning) en om 18:15 uur is Ludwigsburg 08 de tegenstander. De wedstrijden zijn live te volgen via de stream van ZV De Zaan

LEN Euro Cup

Vrijdag 14 oktober
VK Solaris – ZV De Zaan: 9-5 (3-0, 2-2, 1-1, 3-2)
Doelpunten ZV De Zaan: Casper van der Struijk 2, Don Rempt 1, Phil Brantjes 1, Angelo Corver.

Donderdag 13 oktober
PAOK – ZV De Zaan: 6-7 (1-2, 0-1, 4-4, 1-0)
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 3, Phil Brantjes 2, Daan Bakker 1, Thomas Lucas 1.

Resterend programma

Zaterdag 15 oktober
9:45 uur CN Echeyde – ZV De Zaan
18:15 uur ZV De Zaan – Ludwigsburg 08

Zondag 16 oktober
8:30 uur ZV De Zaan - Montpellier

De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde. De nummers vijf en zes vervolgen hun Europese reis in de LEN Challenger Cup.

Beeld:
Hanny van den Dobbelsteen
LEES MEER OVER
1,442

Lees ook

In het hol van de leeuw hebben de vrouwen van ZV De Zaan de halve finale van de Euro Cup Women Final Four met 10-8 …
Voor landskampioen ZV De Zaan staat komend weekeinde de volgende uitdaging te wachten. In het Italiaanse Triëst spelen d…
1,433