Voorronde Champions League: AZC verliest ook tweede duel

Internationaal Toernooi
Voorronde Champions League: AZC verliest ook tweede duel

Lands- en bekerkampioen AZC heeft het nog lastig in de voorronde van de Champions League. In Groep B ging het tweede pouleduel binnen twaalf uur met 12-6 verloren. Thuisploeg Team Strasbourg was voor eigen publiek de bovenliggende partij. Halverwege was de achterstand 7-3. Die achterstand bleek onoverbrugbaar.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

Waar vanochtend captain Andreas Miralis en de Griekse nieuweling Telemachos Pissas vanwege blessures nog aan de kant bleven, deed de Griek vanavond wel weer mee. Keeper Frank Aarts kreeg nu een plek onder de lat waar Ted Huijsmans vanochtend het doel verdedigde.

Tweedejaarscoach Nemanja Stevanovic: “Met zes spelers en een coach uit Kroatië is Strasbourg echt een topploeg. Zij hadden een sterke tegenaanval waar we lastig grip op kregen. Wij maakten te weinig doelpunten, mede door een matige manmeer. We scoorden slechts twee van de tien overtalsituaties. Nu richten we ons op de wedstrijd van morgenochtend tegen Valletta.”

Dan staat het derde duel binnen 24 uur op het programma. Een sleutelduel. Het Maltese Valletta -net als AZC nog puntloos- is om 11.15 uur de tegenstander. Bij winst is een plek in de volgende voorronde nagenoeg zeker. 

Zaterdag 14 september
Team Strasbourg (FRA) - AZC: 12-6
Periodestanden: 3-1, 4-2, 3-2, 2-1.
Doelpunten AZC: Filip Coric 4, Sebastiaan van Mil en Dejan Indjic.

Eerdere uitslagen AZC
Vrijdag 14 september

CN Terrassa (SPA) - AZC 12-9
Periodestanden: 3-3, 3-1, 1-3, 5-2.
Doelpunten AZC: Jacopo Mandolini 3, Sebastiaan van Mil 3, Filip Coric 2, Laszlo Nagy.

Resterend programma
Zaterdag 15 september

11.15 uur AZC - Valletta (MLT)
18.15 uur AZC - Jadran Carine (MNE)

LEES MEER OVER

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
2,792
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…