Voorronde Champions League: AZC wint en nagenoeg zeker van volgende ronde

Internationaal Toernooi
Voorronde Champions League: AZC wint en nagenoeg zeker van volgende ronde

AZC is er met een 9-6 winst op het Maltese Valletta in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede voorronde van de Champions League. In het Franse Strasbourg was het verschil zaterdagochtend klein, maar de Alphenaren konden telkens aan de goede kant van de score blijven.

Foto: Beeldboot/ Gertjan Kooij

“Deze wedstrijd wilde we winnen”, reageerde AZC-coach Nemanja Stevanovic opgelucht. Onze eerste winst in Europa. Een mooie ervaring voor ons team. Het was wel lastig, om als favoriet de wedstrijd in te gaan. Dan weet je dat je onder druk je beste spel moet laten zien om te winnen. Dat hebben we goed gedaan. Nu is het afwachten wat de andere ploegen in onze poule doen. Dan zal blijken of deze winst genoeg is voor de volgende ronde.”

Vanmiddag speelt AZC het laatste groepsduel van dit weekend. Binnen 33 uur wordt dat wedstrijd nummer vier. Jadran is de tegenstander, een oude bekende. Tegen de Montenegrijnen speelde AZC afgelopen seizoen ook in de Champions League.

Met de drie winstpunten van vanochtend plaatst AZC zich voor de tweede voorronde van de Champions League. Die wordt in het weekend van 28-30 september gespeeld. In een poule van vier wordt er dan gestreden om twee plaatsen in de allesbeslissende derde voorronde. 

Vooruitkijkend op die derde voorronde gaan van de acht ploegen alleen de vier winnaars van een thuis- en uitwedstrijd door naar het hoofdtoernooi van de Champions League. De vier teams die de tweestrijd verliezen, stromen door naar de laatste kwalificatieronde voor het hoofdtoernooi van de Euro Cup.

Zaterdagochtend 15 september
AZC - Valletta 9-6
Periodestanden: 2-1, 3-2, 1-1, 3-2.
Doelpunten AZC: Filip Coric 3 (foto boven), Dejan Indjic 3, Laszlo Nagy, Jacopo Mandolini en Sebastiaan van Mil.

Eerdere uitslagen AZC
Vrijdagochtend 14 september

CN Terrassa (SPA) - AZC 12-9
Periodestanden: 3-3, 3-1, 1-3, 5-2.
Doelpunten AZC: Jacopo Mandolini 3, Sebastiaan van Mil 3, Filip Coric 2, Laszlo Nagy.

Vrijdagavond 14 september
Team Strasbourg (FRA) - AZC: 12-6
Periodestanden: 3-1, 4-2, 3-2, 2-1.
Doelpunten AZC: Filip Coric 4, Sebastiaan van Mil en Dejan Indjic.

Resterend programma
Zaterdag 15 september

18.15 uur AZC - Jadran Carine (MNE)

LEES MEER OVER

Lees ook

Decembermaand, interlandmaand. In aanloop naar het Europees- en wereldkampioenschap spelen de mannen-, vrouwen A- en vro…
1,182
In een volgepakt Sloterparkbad gingen de dames van ZV De Zaan in de slotfase met 9-10 onderuit tegen Antentore Plebiscit…
1,639