Winkelhorst opent CL met gelijkspel, Gielen verliest

Internationaal Toernooi
18 oktober 2018
Winkelhorst opent CL met gelijkspel, Gielen verliest

De openingsavond van de Champions League heeft voor de Nederlandse spelers wisselend succes opgeleverd. Jorn Winkelhorst wist met zijn ploeg Waspo Hannover, gastheer van de latere finaleronde, gelijk te spelen tegen Mladost Zagreb uit Kroatië. In dezelfde poule verloor Luuk Gielen's Spandau 04 nipt van de Kroaten van Jug Dubrovnik: 6-7.

Met name voor Hannover had er meer ingezeten. De Duitse kampioen nam halverwege een 2-6 voorsprong, maar zag de Kroaten terugkomen tot 8-7. Ruim een minuut voor het einde leken de Duitsers toch te gaan winnen met een 9-11 stand. In extremis scoorde Antonio Petkovic alsnog de gelijkmaker met een prachtig afstandsschot, nadat Lovre Milos eerder 10-11 had gemaakt. 

De andere Duits-Kroatische clash ging volgens een omgekeerde wijze. Dit keer vocht Spandau zich terug in de wedstrijd na een 1-4 en 4-7 achterstand. Spandau, met twee treffers van Gielen, kwam tot 6-7. Maar Jug, de kampioen van 2016, gaf niets meer weg. 

In dezelfde poule wist de Italiaanse nieuwkomer BPM Sport Managment Busto titelhouder Olympiacos te verrassen. BPM won in eigen huis met 7-6. Het andere duel ging gewonnen door Szolnok. De kampioen van 2017 won met 10-9 van Jadran Split.

2018-10-18_0827.png

 

Beeld:
International Jorn Winkelhorst in actie tijdens het EK (Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 februari 2020
Het Europese avontuur in de Euro League lijkt er voor UZSC op te zitten. De Utrechters gingen in Rusland tegen Kinef Kir…
02 december 2019
In de achtste finales van de Euro League heeft UZSC een geweldige stunt uitgehaald door als tweede in de groep te e…