ZV De Zaan door in Euro Cup

Internationaal Toernooi
ZV De Zaan door in Euro Cup

ZV De Zaan heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Euro Cup. In de ochtendwedstrijd werd CN Echeyde verslagen (10-11) en ’s avonds was de ploeg van Andreas Miralis veel te sterk voor Ludwigsburg 08 (16-7). Hierdoor hebben de Zaankanters een plek bij de eerste vier veiliggesteld en zijn ze daarmee geplaatst voor de volgende ronde. Zondagochtend strijden ze met Montpellier om de tweede plek in poule A.

Het Spaanse Echeyde leek in de vroege wedstrijd op zaterdag ruim klop te krijgen. Na een vliegende start kwam De Zaan met 5-1 voor en eind derde periode stond het maar liefst 3-10. Daarna stortte de Nederlandse bekerkampioen echter als een kaartenhuis in elkaar en moesten alle zeilen worden bijgezet om de winst alsnog over de streep te trekken. In de vierde periode scoorde Echeyde maar liefst zes keer op rij, waaronder eentje van Mees Keuning. Het is dat Thomas Lucas begin vierde periode de elfde Zaanse treffer had laten noteren, anders hadden de punten gedeeld moeten worden.

In de avondwedstrijd tegen het Duitse Ludwigsburg 08 was het eenrichtingsverkeer. De Zaan naam snel een ruime voorsprong (eind tweede periode stond het al 6-2) en daarna bouwde de ploeg uit Zaandam de score met speels gemak alleen maar verder uit. Vooral Pascal Janssen was op dreef. Hij scoorde uiteindelijk vijf keer. De teller stopte bij 16-7 waarmee De Zaan laat zien een serieuze partij te zijn in het Europese veld.

Zondagochtend speelt ZV De Zaan de laatste wedstrijd in deze Euro Cup ronde. Om 8:30 uur is Montpellier de tegenstander. Beide ploegen verloren tot nu toe nog alleen van VK Solaris. Hierdoor wordt de winnaar tweede en de verliezer derde in de poule. De wedstrijd is live te volgen via de stream van ZV De Zaan

LEN Euro Cup

Zaterdag 15 oktober
CN Echeyde – ZV De Zaan: 10-11 (2-5, 0-2, 2-3, 6-1)
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 3, Thomas Lucas 2, Jacoppo Mandolini 2, Stan Meijn 2, Chris van den Dobbelsteen 1, Jurriaan van der Struijk 1.

ZV De Zaan – Ludwigsburg 08: 16-7 (2-0, 4-2, 6-4, 4-1)
Doelpunten ZV De Zaan: Pascal Janssen 5, Jacoppo Mandolini 3, Phil Brantjes 3, Don Rempt 2, Thomas Lucas 1, Angelo Corver 1, Daan Bakker 1. 

Vrijdag 14 oktober
VK Solaris – ZV De Zaan: 9-5 (3-0, 2-2, 1-1, 3-2)
Doelpunten ZV De Zaan: Casper van der Struijk 2, Don Rempt 1, Phil Brantjes 1, Angelo Corver.

Donderdag 13 oktober
PAOK – ZV De Zaan: 6-7 (1-2, 0-1, 4-4, 1-0)
Doelpunten ZV De Zaan: Stan Meijn 3, Phil Brantjes 2, Daan Bakker 1, Thomas Lucas 1.

Resterend programma

Zondag 16 oktober
8:30 uur ZV De Zaan - Montpellier

De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de volgende ronde. De nummers vijf en zes vervolgen hun Europese reis in de LEN Challenger Cup.

Beeld:
Een Zaanse hechte verdediging
1,395

Lees ook

Wil jij onze Waterpolodames nog een laatste keer in actie zien komen voor de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! Van 9…
Michiel Zwart floot afgelopen weekeinde in het Kroatische Rijeka twee wedstrijden in de Euro Cup Final 4. Daarin namen d…