ZVL en De Zaan wacht loodzware klus in Champions League

Internationaal Toernooi
ZVL en De Zaan wacht loodzware klus in Champions League

De dames van ZVL-1886 Center en ZV De Zaan strijden dit weekend voor een plek bij de laatste acht in de Champions League. Beide ploegen zijn afgereisd naar Italië. ZVL-1886 speelt in Padova, ZV De Zaan komt in actie in Rome.

Na de eerste ronde, waarin beide teams derde in hun poule werden, is de Nederlandse afvaardiging nu doorgedrongen tot de laatste zestien ploegen. Daarin hebben zich nu ook de reeds geplaatste topploegen Olympiakos, CN Sabadell, UVSE en Orizzonte zich gevoegd. De twee beste ploegen per poule plaatsen zich voor de kwartfinales, de nummers 3 en 4 stromen door naar de Euro Cup. Overleven in de Champions League wordt voor zowel ZVL als De Zaan een hels karwei.

De Leidse ploeg zit in een loodzware poule met de twee beste teams uit Italië – Orrizzonte en Plebiscito Padova – en LEN Trophy runner-up Dunaujvaros (met Laura Aarts). De Zaanse dames treffen titalhouder Olympiakos, SIS Roma en NC Vouliagmeni.

Programma Champions League ZVL-1886 en ZV De Zaan

Vrijdag 9 december
17:00 uur Olympiakos – ZV De Zaan | Livestream
19:00 uur Plebiscito Padova – ZVL-1886

Zaterdag 10 december
17:00 uur SIS Roma – ZV De Zaan | Livestream
19:00 uur Orizzonte – ZVL-1886

Zondag 11 december
09:30 uur NC Vouliagmeni – ZV De Zaan | Livestream
10:00 uur ZVL-1886 - Dunaujvaros

Beeld:
ZV De Zaan voor vertrek naar Rome
LEES MEER OVER

Lees ook

Decembermaand, interlandmaand. In aanloop naar het Europees- en wereldkampioenschap spelen de mannen-, vrouwen A- en vro…
1,182
In een volgepakt Sloterparkbad gingen de dames van ZV De Zaan in de slotfase met 9-10 onderuit tegen Antentore Plebiscit…
1,639