De laatste Nederlandse jeugdkampioenen van 2015-2016

Jeugd

Afgelopen weekend vonden in Leiden, Zaandam en Hilversum de laatste Nederlandse jeugdkampioenschappen plaats van het seizoen 2015-2016. In Leiden werden de jongens van UZSC Nederlands kampioen onder de 15 jaar (CJ) door in de finale De Zijl Zwemsport met 6-3 te verslaan. De AJ-jeugd van De Zijl (jongens onder de 19) verlengde haar abonnement op de Ben Planjer Trofee. De Leidenaren waren in de eindstrijd met 15-8 te sterk voor ZV De Zaan.

Datzelfde De Zaan won wel de nationale titel bij de meisjes onder de 15 jaar (CM). De finale in het eigen Zaandam werd met 8-6 gewonnen van Polar Bears. Bij de NK E-Jeugd (onder de 11 jaar) in Hilversum tenslotte mochten de jongens en meisjes van De Zijl Zwemsport na een bloedstollende finale tegen ZV Noordkop (2-1) de gouden medailles in ontvangst nemen.

Uitslagen eindrondes Jeugd-NK's 18/19 juni

NK A-Jeugd jongens, Leiden

Halve finales
De Zijl Zwemsport - AquaWaard/De Reuring 45-2
ZV De Zaan - Widex GZC Donk 14-8

Finales
AquaWaard/De Reuring - Widex GZC Donk 6-39 (3e/4e plaats)
De Zijl Zwemsport - ZV De Zaan 15-8 (1e/2e plaats)

NK C-Jeugd jongens, Leiden

Poulewedstrijden
UZSC - Aqua-Novio'94 11-5
Het Ravijn - VZC E&P 18-7
Aqua-Novio'94 - De Zijl Zwemsport 5-11
VZC E&P - Widex GZC Donk 9-4
De Zijl Zwemsport - UZSC 6-9 (na strafworpen, noodzakelijk omdat beide ploegen met 11-5 van Aqua-Novio hadden gewonnen)
Widex GZC Donk - Het Ravijn 9-7

De Zijl Zwemsport - Het Ravijn 9-5
UZSC - Widex GZC Donk 11-3

Finales
Aqua-Novio'94 - VZC E&P 8-10 (5e/6e plaats)
Het Ravijn - Widex GZC Donk 8-7 (3e/4e plaats)
UZSC - De Zijl Zwemsport 6-3 (1e/2e plaats)

De Ham - Het Ravijn 7-1 (5e/6e plaats)
Widex GZC Donk - ZVL-BAM 6-5 (3e/4e plaats)
Polar Bears - ZV De Zaan 6-8 (1e/2e plaats)

NK E-Jeugd onder de 11, Hilversum

Op zaterdag startten 14 teams aan het toernooi, ondersteund door heel veel supporters die vanaf de volgepakte tribunes van het Hilversumse zwembad de wedstrijden van dichtbij konden volgen. De deelnemende teams bleken erg aan elkaar gewaagd. Aan het eind van de eerste dag van het toernooi konden de zes teams worden vastgesteld die zich wisten te kwalificeren voor de finalewedstrijden op zondag.

Op zondag streden AZC, ZV Noordkop, UZSC, ZPC De Hof, ZPB H&L Productions en De Zijl Zwemsport om de ereplaatsen. Het werd duidelijk dat de krachtsverschillen tussen de verschillende teams tijdens dit kampioenschap minimaal waren. Zo werden beide halve finales beslist door strafworpen.

Ook in de troostfinale en de finale werd op het scherpst van de snede gestreden. Uiteindelijk wist UZSC in de wedstrijd om het brons pas na het nemen van strafworpen de winst naar zich toe te trekken ten koste van ZPC De Hof (6-5). In de finale was de Zijl net iets sterker dan ZV Noordkop: 2-1.