De Zaan o.15 jongens sterkste in eigen bad

Jeugd
15 juni 2015
De Zaan o.15 jongens sterkste in eigen bad

Verliezen in de poule met 4-18 en dan nog kruisfinalist worden bij het NK o.15 jongens. Zegt dat iets over de desbetreffende ploeg (MNC) of iets over het NK-toernooi? De ManMeer!-redacteur denkt het laatste. Er waren twee ploegen op dit matige NK die er met kop en schouders boven uitstaken, De Zaan en Het Ravijn. De andere vier deden, met alle respect, eigenlijk mee voor de titel ‘best of the rest’.

In poule A was De Zaan dus veel te sterk voor MNC (4-18) en ook voor een best wel goed partij gevend Polar Bears: 12-8. De onderlinge wedstrijd tussen de beide verliezers bracht ruime winst voor MNC (11-5). In de andere poule was Het Ravijn een maatje te groot voor de winnaar van vorig jaar, Widex GZC Donk (9-2) en UZSC, dat in de slotfase van de wedstrijd nog aardig terugkrabbelde tot 7-5, na een 7-1 achterstand. UZSC was tegen GZC Donk duidelijk de sterkste: 14-8.

Waren de laatste paar weken de kruisfinales de leukste wedstrijden van de NK-toernooien, nu waren het verplichte nummers voor De Zaan (12-6 tegen UZSC) en Het Ravijn (10-6 tegen MNC). De laatste wedstrijd werd hevig ontsierd door een rode kaart voor de MNC-goalie die daarna volledig door het lint ging. Voor hem was dat het einde van het toernooi: hij werd uitgesloten voor de strijd om het brons.

De strijd om de 5/6de plaats was de wedstrijd van GZC Donk-speler Olivier Smits. Hij werd per 1 juni jl. overgeschreven van VZC/E&P en deed dit NK-toernooi al mee met de Goudse vereniging. Al jaren is deze regeling een doorn in het oog voor veel ploegen. Het recht is aan de zijde van de overgeschreven spelers, in dit geval dus aan Olivier Smits. Zou het niet beter zijn de datum op te rekken tot alle NK-toernooien achter de rug zijn? Of dat de spelers minimaal de helft van het aantal competitiewedstrijden gespeeld moeten hebben?! Smits scoorde liefst zes keer in de met 10-4 gewonnen wedstrijd voor zijn ‘nieuwe’ club.

UZSC was in de strijd om het brons de veel sterkere ploeg tegen MNC. Na 0-4, 2-6 en 4-8 werd het uiteindelijk 4-12 voor de Utrechtse formatie.

De finale was een spannende waarvoor terecht de tribunes in het Zaanse zwembad De Slag overvol zaten. Via 2-1 en 3-1 leek De Zaan op de goede weg naar een verdiende zege. Maar Het Ravijn kwam knap terug: 3-2, 3-3 en wist zelfs de wedstrijd te kantelen tot 3-4. Bij die stand wist de Ravijn-keeper, Sven Kuijpers, met afstand de beste doelman van het toernooi, een strafworp te stoppen. De Zaan leek rijp voor de sloop, maar de bel bracht redding.

In de laatste onderbreking wist De Zaan-coach Douwe Bijlard zijn ploeg weer met de neuzen dezelfde kant op te laten zwemmen en nam De Zaan het initiatief weer over. Het Ravijn kon plotseling bijna tot niets meer. Mees Keuning (4-4), de nuttige Angelo Corver (5-4) en uitblinker Phil Brantjes brachten de uiterst verdiende 6-4 op het bord. En daarmee het Nederlands Kampioenschap naar Zaandam.

Uitblinkers volgens ManMeer!: Angelo Corver, Phil Brantjes en Mees Keuning (De Zaan), Arvid Schuiling en Stan Wolsink (Het Ravijn), Olivier Smits (GZC Donk), Jim Mesman (MNC) en Joep de Jong (UZSC). Beste keeper was Sven Kuijpers (Het Ravijn).

(Foto: Frank Keijzer)


In de volgende ManMeer! komt een uitgebreider verslag van het NK jongens o.15. Nog geen abonnee? Klik hier.

Beeld:

Lees ook

22 mei 2023
Op een bloedstollende finaledag werden zondag de C-meisjes van ZPC Amersfoort en de C-jongens van Het Ravijn Nederlands…
1,258
21 mei 2023
Na de eerste wedstrijden op zaterdag wordt vandaag bepaald wie Nederlands kampioen wordt bij de C-Jeugd. Bij de jongens…
1,410