Gezocht sporters voor KNZB+ Waterpolo 2021-2022

Jeugd
Gezocht sporters voor KNZB+ Waterpolo 2021-2022

Het KNZB+ seizoen is door corona helaas niet zo gelopen als we vooraf hadden gedacht, maar de trainingen hebben gelukkig nog wel kunnen plaatsvinden. Uiteindelijk zijn de KNZB+ trainingen in mei afgerond en de nationale selecties onder 15 en 17 samengesteld. De onder 15 ploegen hebben deelgenomen aan de EJKT jongens en de EJK meisjes. De jongens onder 17 plaatsten zich tijdens de EJKT voor de EJK. Er vinden komende maand nog EJK toernooien plaats voor de twee selecties onder 17. Ondertussen richten we ons vizier op het komende seizoen en gaan wij van start met de voorbereidingen voor het KNZB+ programma waterpolo. 

Voor het KNZB+ programma waterpolo zijn we op zoek naar sporters in de jaargangen 2005 t/m 2009 die (nog) niet bij een RTC waterpolo trainen, maar wel potentie hebben zich tot een topper te ontwikkelen. Sporters die al bij het RTC trainen en/of in 2021 deel uit maakten van de nationale selectie, hoeven niet voorgedragen te worden. 

Heb je sporters in je vereniging met (inter)nationale potentie, ambitie en doorzettingsvermogen? Doe dan uiterlijk 8 september 2021 een voordracht via KNZB+ Programma. Voordrachten worden gedaan door de clubcoach van de betreffende sporter. 

Na de voordracht ontvangt de sporter een uitnodiging voor het testmoment bij het RTC. Deze vindt plaats tussen 12 en 26 september 2021.  

RTC sporters die deel willen nemen aan het KNZB+ programma nemen altijd deel aan de testen bij het eigen RTC. Zij hoeven niet voorgedragen te worden. 

Sporters die deel uit maakten van de Nationale selectie onder 15 en sporters uit jaargang 2005 die deel uitmaakten van de Nationale selectie onder 17 zijn direct geplaatst voor het KNZB+ programma én nemen ook deel aan de RTC testen. Zij hoeven niet voorgedragen te worden.  

Op basis van de testresultaten, getoonde ontwikkeling, observaties RTC coach en (eerdere) observaties en bevindingen van de bondscoaches worden sporters geselecteerd voor één van de KNZB+ trainingsgroepen. Het programma begint in het najaar met trainingen in het KNZB zwembad in Zeist.   

Meer informatie over het KNZB+ programma 2021-2022 kan je vinden op deze pagina van de KNZB.  

Beeld:
Beeldboot / Gertjan Kooij

Lees ook

In seizoen 2023-2024 start er weer een KNZB+ programma voor spelers en speelsters met (inter)nationale potentie, am…
3,449