Het Ravijn wint NK F-Jeugd

Jeugd
19 juni 2017
Het Ravijn wint NK F-Jeugd

De jongens en meisjes van ZPC het Ravijn (foto boven) hebben afgelopen weekend het officieus Nederlands kampioenschap bij de F-jeugd gewonnen. ZVVS won zilver en de bronzen plak was voor ZPC Amersfoort 1. In totaal deden er tien teams mee aan het toernooi.

De Zijl Zwemsport had de eer om het toernooi dit jaar te organiseren, na de winst van vorig jaar. Een compliment voor de mensen van de Zijl Zwemsport die met een groep enthousiaste vrijwilligers er ook dit jaar weer een feest van wisten te maken.

"Wij hebben twee dagen lang volgepakte tribunes gezien. De wedstrijden werden regelmatig in een orkaan van geluid afgewerkt. Alle kinderen hebben gestreden voor wat ze waard waren en hebben met elkaar gezorgd voor leuke en spannende wedstrijden."

Zaterdag werden er in twee poules gespeeld. De beste 4 teams hebben op zondag voor de prijzen gestreden. De andere teams hebben nog gezellig gespeeld om de plekken 5-10. Na twee spannende halve finales, tussen ZPC het Ravijn - de Zijl Zwemsport 1 (2-0) en ZVVS - ZPC Amersfoort 1 (8-7) na strafworpen, waren de finalisten bekend. Het beloofde een spannende strijd te worden.

Zowel in de troostfinale, als in de finale lieten de kinderen al leuk waterpolospel zien. De finale werd uiteindelijk gewonnen door ZPC het Ravijn met 7-4.

We willen alle clubs feliciteren en bedanken voor hun deelname. Graag zien we alle clubs volgend jaar weer terug op het NK F, dat wederom zal worden georganiseerd door de Zijl Zwemsport in Leiden!

Eindstand NK F-Jeugd
1 ZPC het Ravijn
2 ZVVS
3 ZPC Amersfoort 1
4 de Zijl Zwemsport 1
5 Niemo de Vliet
6 ZPB
7 ZV de Ham
8 ZPC Amersfoort 2
9 de Zijl Zwemsport 2
10 ZPCH

Feest in zwembad De Zijl in LeidenFeest in zwembad De Zijl in Leiden
 

Bron en foto's: Bericht De Zijl

Beeld:

Reacties

Lees ook

28 juni 2019
Waterpolokampen.nl, een initiatief van o.a. voormalig bondscoach Paul Metz, organiseert in deze zomervakantie, samen met…
24 juni 2019
Afgelopen weekeinde werd in Dordrecht het Interregionaal Kampioenschap voor de jongens A-jeugd (leeftijd onder de 19 jaa…