Laatste titel van seizoen gaat naar ZVL jongens o.19

Jeugd
18 juni 2018
Laatste titel van seizoen gaat naar ZVL jongens o.19

De jongens van ZVL-1886 hebben de titel van het officieuze NK Jongens onder 19 jaar gewonnen. In een zinderende finale versloegen ze na strafworpen regiogenoot WIDEX GZC DONK met 16-15.

Zaterdag vielen er in de poujefase nog grote uitslagen te noteren. Zondag waren de finales een stuk spannender. WSG ESTA, een samenwerking tussen De Kikker, ZPC Stadskanaal en Zepta, won met slechts een doelpunt verschil het brons ten koste van MNC Dordrecht. Vlak voor tijd kreeg de combivereniging uit het Noorden nog een man minder kregen, maar Dordrecht wist het buitenkansje niet te benutten.

In de finale nam ZVL met 7-2 in de eerste helft een ruime voorsprong. Na het wisselen van speelhelft kantelde de wedstrijd compleet en GZC DONK kwam terug tot uiteindelijk 8-8. In de beslissende strafworpenserie gingen de eerste vijf strafworpen er allemaal in. Na een eerste misser van GZC Donk (tegen de paal) gooide ook ZVL tegen de paal. Een volgende misser van Donk deed de ploeg uit Gouda de das om. ZVL schoot hun pingel tegen de touwen en werd daarmee kampioen van het Inter Regionale Kampioenschap AJ. 

Het goedkeuren van het doelpunt was tevens het laatste fluitsignaal van een lang clubwaterpoloseizoen 2017 - 2018. Alle titels bij de jeugd en senioren zijn verdeeld. De zomerstop kan ingaan. In september wordt het Nederlandse clubwaterpolo hervat.

Foto: David Spijker van ZVL-1886 | Beeldboot/ Gertjan Kooij

Beeld:

Reacties

Lees ook

08 oktober 2021
Programma Eredivisie B- & C- jeugd De eerste wedstrijden voor de Eredivisie B- & C-jeugd zijn vorig weekend va…
04 oktober 2021
De kop is eraf! De eerste wedstrijden in de Eredivisie van de B- en C-jeugd zitten erop. Onder andere door Schoonderbeek…
1,792