Meisjes Polar Bears Nederlands Kampioen o.15

Jeugd
12 juni 2018
Meisjes Polar Bears Nederlands Kampioen o.15

De C-meisjes van Polar Bears (foto boven) hebben afgelopen weekend het Nederlands Kampioenschap in de leeftijdscategorie onder de vijftien jaar gewonnen. In de finale versloegen ze de leeftijdgenoten van ZVL-Tetteroo met 14-8.

In de kleine finale om het brons was ZV De Zaan met 11-2 een klasse beter dan de organiserende thuisploeg van ZPC Wiekslag.

Zilver voor ZVL-1886

Zilver voor ZVL-1886

Brons voor ZV De ZaanBrons voor ZV De Zaan

 

** Update 12 juni 20:00 uur

Het NK voor meisjes onder 15 werd voor het eerst georganiseerd door ZPC Wiekslag in Alblasserdam. Hun eigen C-meisjes wisten zich voor het eerst in de geschiedenis van de club te plaatsen voor dit NK. Polar Bears werd op zaterdag al de overtuigende winnaar in de A-poule. In groep B werd ZV de Zaan eerste.

Deze finale begon spannend en de eerste twee periodes ging het aardig gelijk op. Vanaf de derde periode wist Polar Bears het spel naar zich toe te trekken en liep langzaam verder uit. In de slotfase van de wedstrijd bloeide ZVL-1886 weer op. Bij het eindsignaal bleek Polar Bears de terechte winnaar met 14-8.

ZPC Wiekslag en ZV de Zaan streden om de derde en vierde plaats, waarbij ZV de Zaan overtuigend won met 2 – 11. Een mooie derde plaats voor ZV de Zaan en onverwachte vierde plaats voor ZPC Wiekslag.

De meisjes van WiekslagDe meisjes van Wiekslag

Oranje keepster Debby Willemsz heeft in haar voorbereiding naar het EK in Barcelona tijd vrijgemaakt om de prijsuitreiking te verzorgen.
Het team van scheidsrechters was dit NK goed georganiseerd. Samen met Ilse Sindorf en Miranda van Leeuwen van de KNZB, hebben zij een zeer sportief toernooi mede mogelijk gemaakt. Een geslaagd toernooi, met dank aan alle ploegen.

 

Bron: Persbericht ZPC Wiekslag

Beeld:

Reacties

Lees ook

08 oktober 2019
Clinics en trainers Tijdens de herfstvakantie worden er 4 waterpolo-clinics voor de jeugd georganiseerd in zwembad…
24 september 2019
Waterpolokampen.nl introduceert in de herfstvakantie iets nieuws dat voor A/B & C/D jeugd waterpolokeepers super aan…
1,456