NK-titel meisjes onder de 15 voor Polar Bears

Jeugd
08 juni 2015
NK-titel meisjes onder de 15 voor Polar Bears

De Polar Bears-meisjes onder de 15 jaar (zie foto boven) hebben in Leiden de Nederlandse titel behaald. In de finale werd ZVL-BAM ruim verslagen: 14-7. Widex GZC DONK won het brons door met 9-8 te winnen van HBW.

In de voorronden was Polar Bears UZSC de baas (15-9) en de Edese ploeg speelde gelijk tegen ZVL: 5-5. De thuisploeg scoorde pas in de allerlaatste fase de gelijkmaker. Door het betere doelsaldo van de Edesen( ZVL had ‘slechts’ met 8-3 van UZSC gewonnen) werd Polar Bears eerste, ZVL tweede en UZSC derde.

In de andere poule had GZC DONK twee zware kluiven aan HBW (een nipte 7-6 winst) en De Ham: 13-10. HBW won opvallend gemakkelijk van De Ham: 13-5. De minimale rust tussen de twee wedstrijden zal De Ham misschien parten gespeeld hebben daarbij. 1. GZC DONK, 2. HBW, 3. De Ham.

De kruisfinale leverde Polar Bears weinig problemen op. HBW werd gemakkelijk aan de kant geschoven. Onder leiding van Nina ten Broek, Storm Willemsen en de nuttige Cynthia Mulder (de eerste twee scoorden ieder drie keer, Mulder twee keer) werd HBW, dat tot 4-4 gelijke tred kon houden, in de het tweede deel van de wedstrijd naar de slachtbank geleid. Jade Polders scoorde vier keer voor HBW.

In de andere kruisfinale stuitten ZVL en GZC DONK op elkaar. De organisatie had stiekem gehoopt dat dit de finale zou worden. Polar Bears gooide daarbij roet in het eten. Het ZVL van coach Iefke van Belkum won uiteindelijk met 13-9, maar de eerste drie perioden waren beide teams volledig gelijkwaardig. Tegen het slot van de derde omgang kwam ZVL definitief aan de leiding, vooral door toedoen van Jasmin Entezar (Afghaanse vader, Russische moeder) en de makkelijk scorende Callan Delil (in totaal vier doelpunten, Entezar was drie keer succesvol). GZC DONK kon nog terugkomen tot 8-7, daarna was het gebeurd met de Goudse tegenstand. Marit van der Weijden was bij GZC Donk topscorer met liefst zeven doelpunten.

De strijd om de 5/6de plaats was erg spannend. Uiteindelijk moesten 5 meter-worpen de beslissing brengen. Driekwart van de wedstrijd was De Ham de betere ploeg en leidde bij het ingaan van de laatste periode met 4-2. Toen kreeg de uitblinkster aan UZSC-kant Saloua Maafi het op haar heupen. Van grote afstand maakte ze twee keer gelijk (4-4 en 5-5) om daarna ook 5-6 te scoren. Femke Ritman zorgde voor de 6-6 eindstand. In de 5 meterworpen-serie was UZSC de koelste ploeg: 4-2.

Het duel om het brons was tot het eind toe spannend. Tot en met begin vierde part ging het volledig gelijkop: 6-6. GZC DONK bleek in de slotfase de fitste en af en toe ook de gelukkigste ploeg. Anouk Vermeulen en Marit van der Weijden leidden de ploeg van Ingrid Veenhuis naar een toch wel verdiende 9-8 zege.

In de finale kon ZVL revanche nemen voor de 5-5 in de poule. Het werd echter een bittere teleurstelling. Van het begin af aan dicteerde Polar Bears de wedstrijd. Tot 2-2 kon ZVL nog volgen, daarna was het gebeurd. Met een formidabel spelende Nina ten Broek (zes keer scorend) met goede assistentie van Simone v/d Kraats, Cynthia Mulder en Storm Willemsen (zij scoorde vier keer in de finale) werd ZVL in eigen huis behoorlijk te kijk gezet. Het was af en toe tumultueus (o.a. het wegzenden van een oma van een ZVL-speelster en de twee gele kaarten, dus rood, voor ZVL-coach Iefke van Belkum). Dit alles was toch wel een beetje het gevolg van de soms warrig leidende scheidsrechters. Desalnietemin was de winst van Polar Bears heel verdiend.

Opvallende speelsters: bij Polar Bears Nina ten Broek, Cynthia Mulder en Storm Willemsen, bij ZVL Jasmin Entezar, Callan Delil en de kittige Gina Sjardijn, bij GZC DONK Marit van der Weijden en Tara Amesz. Bij HBW Lois Hoeben en Jade Polders, bij UZSC Saloua Maafi en de piepjonge Hanna Hogervorst (ook al te bewonderen op het N.K. o.13), bij De Ham was dat Cecil Bas. Bij de keepsters vielen Minke Jansma (De Ham), Joni Schoo (HBW) en de aan drie ribben geblesseerde Polar Bears-keepster Senna van Guilik op.

Meer over dit NK meisjes onder de 15 jaar in de volgende uitgave van ManMeer! Nog geen abonnee? Klik hier.

(Foto's: Robert Gras)

ZVL-BAM tweede.
ZVL-BAM tweede.

GZC Donk derde
GZC Donk derde.

Beeld:

Lees ook

22 mei 2023
Op een bloedstollende finaledag werden zondag de C-meisjes van ZPC Amersfoort en de C-jongens van Het Ravijn Nederlands…
1,258
21 mei 2023
Na de eerste wedstrijden op zaterdag wordt vandaag bepaald wie Nederlands kampioen wordt bij de C-Jeugd. Bij de jongens…
1,410