Succesvol 'NK' onder de 9 in Nijverdal

Jeugd
Succesvol 'NK' onder de 9 in Nijverdal

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni 2016 vond het officieuze 'Nederlands Kampioenschap' Waterpolo voor jongens en meisjes onder de 9 jaar (jaargang 2007 en jonger) plaats in Het Ravijn – zwem sport zorg – in Nijverdal. Tien teams van jonge waterpolotalentjes uit alle hoeken van het land streden tegen elkaar om de nationale titel. De Zijl zwemsport uit Leiden (zie foto boven) mocht na een mooi weekend uiteindelijk de beker omhoog houden!

Zaterdag werd er in twee poules van vijf teams tegen elkaar gespeeld. Het waren spannende wedstrijden waarin de jonge spelers en speelsters lieten zien al goed samen te kunnen spelen. De talentjes speelden de bal over naar elkaar, zwommen zo hard als ze konden achter hun mannetje aan en scoorden volop! Elk doelpunt werd gevierd! De Zijl zwemsport, ZV de Zaan, ZPC Amersfoort 1 en ZPCH plaatsten zich na een lange, maar leuke dag voor de halve finales.

Op zondag speelden de nummers 3, 4 en 5 van beide poules om plek 5 tot en met 10 op veld 2. Ondanks dat de titel niet meer in zicht was gaven de talentjes alles voor elke bal en hun teamgenootjes. Mooi om te zien! Op het andere veld vonden de halve finales plaats: De Zijl zwemsport nam het op tegen ZV de Zaan en ZPC Amersfoort 1 tegen ZPCH. Het waren erg spannende wedstrijden! De toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel en schreeuwden de kinderen vooruit. De Zijl zwemsport en ZPC Amersfoort kwamen uiteindelijk als winnaars uit de strijd. In de finale liet De Zijl zwemsport zien de terechte winnaar te zijn. Wat een mooi team!

Alle jongens en meisjes ontvingen na afloop van het toernooi een mooie NK-deelname medaille. De nummers 1, 2 en 3 ontvingen een echte gouden, zilveren of bronzen medaille.

De organisatie van deze tweede editie van het 'NK' onder de 9 was in handen van ZPC Het Ravijn, de winnaar van vorig jaar. ZPC Het Ravijn wil alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun inzet. “We hopen dat iedereen heeft genoten. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie in Leiden, waar we een groot deel van deze waterpolotalenten weer in actie kunnen zien!”, aldus toernooiorganisator Sander Veltkamp.

Eindklassement:
1. De Zijl Zwemsport
2. ZPC Amersfoort 1
3. ZPCH
4. ZV De Zaan
5. ZPB H&L Productions
6. ZPC Het Ravijn
7. ZV de Ham
8. EZC
9. ZPC Amersfoort 2
10. ZV Aquapoldro

(Bron: persbericht Z&PC Het Ravijn / Foto's Wim Beunk)

N.B. Omdat dit toernooi officieel geen KNZB- en/of KNZB-Regio-evenement is, mag het formeel geen NK genoemd worden.
 

Thuisploeg Het Ravijn.
Thuisploeg Het Ravijn.

Spelmoment.
Spelmoment.

Lees ook

In seizoen 2023-2024 start er weer een KNZB+ programma voor spelers en speelsters met (inter)nationale potentie, am…
3,449