UZSC onder de 13 Nederlands kampioen

Jeugd
UZSC onder de 13 Nederlands kampioen

Het onder 13-team van UZSC is met veel machtsvertoon Nederlands Kampioen geworden in haar leeftijdscategorie.

In de poulefase, op zaterdag in het weer sauna-achtige Combibad van Brandenburg, won UZSC met 13-4 van Polar Bears en kon het sterk voor de dag komende Njord Veldhoven de ploeg van Eric Buitenhuis redelijk bijhouden: 5-9. Omdat Polar Bears in de spannende confrontatie met Njord nipt won (9-8), mocht de Veluwse ploeg ook naar de kruisfinales.

Foto: de kampioensploeg van UZSC. (Foto Marije Hogervorst)

In de andere poule was De Zaan de sterkste. Thuisploeg Brandenburg gaf weliswaar veel tegenstand (4-6), de overwinning was terecht. De Rijn was geen partij voor de Zaankanters:12-3. Ook Brandenburg walste over de Wageningse ploeg heen (1-10), zodat zowel De Zaan als Brandenburg naar de kruisfinales gingen.

Die beide kruisfinales waren de beste wedstrijden van het NK-toernooi. Vooral de prestatie van Polar Bears tegen De Zaan mocht er zijn. De Zaan - onder leiding van oud-international Ellen de Ruiter - deed er echt alles aan, maar kon op het moment supreme haar status niet waarmaken. Met 6-8 winst werden de collectief sterk spelende Beren en Berinnen finalist, De Zaan met een behoorlijke kater achterlatend. In de andere halve finale was het spannend tot het eind. Brandenburg ging voor eigen publiek tegen UZSC tot het gaatje. Maar de Utrechters trokken uiteindelijk toch aan het langste eind: 9-8.

De strijd om de 5/6de plaats was een prooi voor Njord. Het ging wel niet zo soepel als zaterdag (De Rijn gaf behoorlijke tegenstand), maar uiteindelijk was toch de ploeg van good-old Marjo de Bruijne de sterkste en gaf het visitekaartje van de dag ervoor toch een goede voortzetting. Uitslag: 7-5 in het voordeel van Njord Veldhoven.

De kruisfinales hadden zowel Brandenburg als Polar Bears zoveel kracht gekost, dat hun titelwedstrijden totaal de mist in gingen. In de strijd om de bronzen plak revancheerde De Zaan zich volledig van de mindere pot van de ochtend tegen Polar Bears. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken was De Zaan met 10-3 de superieure winnaar tegen Brandenburg.

Ook de titelstrijd was een anticlimax voor Polar Bears. De uitslag van de poulewedstrijd werd nog met een doelpuntje verbeterd tot 14-5. Wat de ploeg van Marcel Slings ook probeerde: UZSC was op alle fronten beter.

Opvallende spelers/speelsters

Bij de jongens Jort van der Werve (Brandenburg), Abel de Haan, Tom ten Wolde en Flemming Kastrop (UZSC), Don Rempt en Manno Visser (De Zaan) en Kas te Riele (Polar Bears). Beste keeper was Britt van den Dobbelsteen (De Zaan). Opvallende meisjes waren verder Ivy van Asperdt (Njord), Hanna Hogervorst (UZSC) en de beide Zaan-speelsters Lotus Plugge en Sigrid Vleeshakker.

In het komende nummer van ManMeer! meer achtergronden over dit N.K. o.13 jaar.
Nog geen abonnee? Klik hier.

Lees ook

In seizoen 2023-2024 start er weer een KNZB+ programma voor spelers en speelsters met (inter)nationale potentie, am…
3,449