Verslag finaledag WOC Final Six

Jeugd
04 mei 2015
Verslag finaledag WOC Final Six

Bij de Final Six van de WOC-competitie was WOC Noord-Holland de beste bij de jongens o. 13 en o.15. Bij de meisjes waren ze bij o.13 ook dichtbij het goud, maar WOC West (Hollandse Delta) was in Eindhoven net iets te sterk. Bij de o.15 meisjes won gastheer WOC Zuid de finale, al was daar wel een strafworpenserie tegen WOC Gelre voor nodig.

Bij de jongens onder 13 won Noord-Holland (zie foto boven) vrij gemakkelijk van WOC Gelre. Tot en met de tweede periode konden de Gelderse jongens het nog aardig bijsloffen (6-4), maar na de rust gingen de remmen los bij Noord-Holland. Met name bij Don Rempt (zoon van Ingrid Leijendekker en Phil Rempt): hij scoorde volop, miste onderwijl ook nog twee strafworpen, naar dat kon de pret niet drukken. Hij heeft het talent via de moedermelk meegekregen en toonde menigmaal zijn snelheid, inzicht en gochme. Naast het goede spel van Rempt was ook Stan Meijn (zoon van oud-international Simon) een behoorlijke angel in de NH-aanval. Kas te Riele en Lars ten Broek konden af en toe iets terugdoen, maar het was bij lange na niet genoeg om de solide en collectief sterke formatie van de power-vrouw met heel veel waterpolopassie, Maria van Egmond, echt pijn te kunnen doen. Uitslag 14-7. Wat verder opviel: er werden maar liefst 10 vijf-meters gegeven. Waarom niet even twee tellen door laten spelen?! Komt er dan niets uit, dan kun je alsnog een 5 meter geven. Jammer! WOC Oost werd derde door WOC Zuid met 11-7 te verslaan.

Ook bij de o.15 jongens was Noord-Holland duidelijk de sterkste. WOC Oost had nauwelijks tot niets in te brengen. Dat het uiteindelijk nog 18-9 werd, kwam doordat Noord-Holland het ook wel geloofde. In werkelijkheid was het verschil vele malen groter. Neo Grugurevic was de grote man in het team van Douwe Bijlard. Het team van WOC Oost-coach Rohof telde maar liefst tien Ravijn-spelers, op enige samenhang laat staan collectiviteit was zijn team echter niet te betrappen. WOC Gelre werd derde door WOC Zuid met 16-12 te verslaan.

Meisjes

De meisjesfinales waren een stuk spannender. De o.13-finale tussen WOC West (Hollandse Delta) was tot het laatst toe een billenknijper. In de slotfase stopte Hollandse Delta-keepster Sanne Keijzer op mooie wijze een 5-meter worp met nog slechts enkele seconden te spelen en behoedde daarmee haar team voor een strafworpenserie. Noord-Holland was in de tweede helft van de wedstrijd teruggekomen van een 8-5 achterstand. De prik was bij Hollandse Delta aardig uit de cola en bijna was de misschien wel verdiende gelijke stand bereikt. Sigrid Vleesakker was daarbij de aanjager bij de ploeg van coach Van den Dobbelsteen. Sanne Keijzer dacht er echter anders over. Eindstand 9-8. Met overslaande stemmen werd de voicemail van de eigenlijke coach Debby Willemsz (zij kon niet aanwezig zijn vanwege een ingelaste training van haar club Widex GZC Donk) ingesproken. Vervangend coach Merle Renfurm zag het allemaal glimlachend aan. In de strijd om de derde plaats bleek WOC Gelre over de langste adem te beschikken en won met 10-11 van WOC Oost.

Bij de o.15-meisjes moesten er zelfs strafworpen aan te pas komen om de winnaar tussen WOC Gelre en WOC Zuid aan te wijzen. De eigenlijke wedstrijd ging geheel gelijk op: 4-4 op de helft, 5-5 bij het ingaan van de laatste periode en 6-6 bij het eindsignaal. Zuid (met coach Bart Verhoeven) had bij de ‘loterij’ de sterkste zenuwen. WOC Zuid-keepster Geesje van Osch (Zeester-Meerval) speelde daarbij een hoofdrol. Zij liet WOC Gelre van Alice Lindhout met een kater achter. Noord-Holland won hier de derde plek.

Opvallend was dat bij Gelre o.13 vader en zoon De Weerd aan het roer stonden. Moedig dat het Gelre-bestuur dit aandurfde. Zo jong nog, maar al wel de nodige palmares op het conto. Een avond ervoor had zoon Tom nog de NK-titel bij de o.17-jongens gewonnen en begin april was hij belangrijk bij de winst die Polar Bears 2 behaalde in de ManMeer!-Cup. Het is bepaald geen straf om aan de hand van vader Wim de Weerd, die gerekend mag worden tot één van de beste jeugdopleiders van Nederland, het coachvak te leren.

Twee speelsters/keepsters staan nog steeds voor een groot dilemma. Zowel Britt van den Dobbelsteen (De Zaan) als Sanne Keijzer (ZVVS) zijn uitgenodigd bij Jong Oranje. Britt van den Dobbelsteen is een uitmuntende keepster, maar traint bij Jong Oranje als speelster. Sanne Keijzer is zowel als keepster als speelster uitgenodigd. Van den Dobbelsteen lijkt gekozen te hebben voor het spelerschap, Keijzer weet het nog steeds niet.

Tot slot enkele namen van opvallende spelers/speelsters:

Neo Grugurevic (WOC Noord-Holland o.15), Kas te Riele (WOC Gelre o.13) en Don Rempt en Stan Meijn (beiden WOC Noord-Holland o.13). Bij de meisjes vielen Storm Willemsen (WOC Gelre o.15) en Sigrid Vleesakker (Noord-Holland o.13) op.

Opvallende keepsters waren Geesje van Osch (Zuid o.15) en Sanne Keijzer (West/Hollandse Delta o.13).

Beeld:

Lees ook

22 mei 2023
Op een bloedstollende finaledag werden zondag de C-meisjes van ZPC Amersfoort en de C-jongens van Het Ravijn Nederlands…
1,257
21 mei 2023
Na de eerste wedstrijden op zaterdag wordt vandaag bepaald wie Nederlands kampioen wordt bij de C-Jeugd. Bij de jongens…
1,410