ZPC Amersfoort wint NK E'tjes

Jeugd
16 mei 2023
ZPC Amersfoort wint NK E'tjes

Afgelopen weekend werd het (officieuze) NK voor E’tjes gespeeld, traditiegetrouw georganiseerd door het Hilversumse HZC De Robben. Net als vorig jaar gingen de jongelingen van ZPC Amersfoort er met de hoofdprijs vandoor.

Maar liefst 21 teams streden op zaterdag en zondag om de Nederlandse titel. Dit kampioenschap heeft in de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd. Niet alleen omdat er met veel enthousiasme door alle teams aan wordt deelgenomen, maar ook omdat tijdens dit kampioenschap jonge talenten de gelegenheid krijgen hun krachten te meten en wellicht de basis te leggen voor een fraaie waterpolocarrière. Bovendien staat dit kampioenschap bekend om het spannende verloop en de geweldige sfeer tijdens de wedstrijden.

Het gemengde team van ZPC Amersfoort won in de finale met 8-2 van ZPB H&L Productions en werd daarmee overtuigend kampioen. De wedstrijd om de derde plek werd gewonnen door Polar Bears. De ploeg uit Ede versloeg ZPC Watervlo met 9-5.

Loek Rietmijer en Sienna Vincent, beide van ZPC Amersfoort, werden uitgeroepen tot beste speler en speelster van het toernooi. Tess Buffing (ZV De Zaan) werd uitgeroepen tot beste keepster.

Beeld:
Het team van ZPC Amersfoort: Siebe Höyng, Joost Zoetemelk, Loek Rietmeijer, Tijmen Jansen, Nora Heidt, Tijler van Dooren, Hidde Bosma, Sienna Vincent, Fien Rietmeijer. Coaches: Koen Vincent en Susan Joosten
LEES MEER OVER

Lees ook

25 augustus 2023
In seizoen 2023-2024 start er weer een KNZB+ programma voor spelers en speelsters met (inter)nationale potentie, am…
3,092
06 juni 2023
Afgelopen weekend werd het seizoen 2022-2023 afgesloten met het (officieuze) NK voor D’tjes. In een volgepakt Inge de Br…