Programma Eredivisie & KNZB-Beker

KNZB-Beker, Eredivisie Dames, Eredivisie Heren, Eredivisie B-Jeugd meisjes
Beeld van het finaleduel vorig jaar tussen Andreas Miralis en Casper Landeweerd | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
Programma Eredivisie & KNZB-Beker

Op zaterdagavond zullen in Zaandam en Ede de beslissingen in de halve finale van de beker bij de dames vallen. In Zaandam verdedigd uitploeg Het Ravijn een 10-6 voorsprong ten opzichte van ZV De Zaan en kan daardoor afwachten. In Ede staan tussen Polar Bears en Widex GZC alle opties nog open. Het eerste duel in Gouda eindigde in een 10-10 gelijkspel.

In de Eredivisie Heren volgen er op diezelfde zaterdagavond zes wedstrijden. Met opvallend genoeg alle ploegen die elkaar voor het eerst dit seizoen treffen, na 14 van de 22 gespeelde wedstrijden. Dezelfde affiches staan binnen twee weken dan ook weer opnieuw op het programma. Het duel tussen UZSC en AZC springt direct in het oog. Naast een directe strijd om de koppositie - koploper AZC heeft één punt voorsprong - is het een herhaling van de finale om het landskampioenschap van vorig jaar. Toen zegevierden de Alphenaren in twee duels.

Daarnaast treffen ZVL-1886 en ZV De Zaan elkaar in Zaandam. Beide ploegen steken in een goede vorm wat zich beloond zag worden in een huidige vierde plek voor de Zaanse ploeg en ZVL dat naar plek zes steeg.  

Nummer drie GZC Donk ontvangt hekkensluiter SVH, dat zijn 'winterse transformatie' nu compleet heeft ondergaan met de komst van de Hongaar Gergo Bernula, de vierde aankoop van de Rotterdamse ploeg. Buurman en een plek hoger geklasseerde ZPB H&L Productions zal zaterdag op de vierde overwinning van seizoen azen. In eigen bad treft de ploeg Schuurman BZC. De Borculose ploeg wacht al even op een overwinning, de laatste winst van de gasten dateert van 15 december, net voor de winterstop, en staat slechts twee plekken hoger.

Tot slot spelen Het Ravijn en ZV De Ham tegen elkaar in Nijverdal en komt Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort op bezoek bij Polar Bears in Ede.

De Eredivisie Dames pikt ook een wedstrijd mee. Op zondagavond komen ZPB en ZVL nog in actie in Barendrecht. Beide ploegen verzamelden tot dusver nog geen punten, dus de ideale mogelijkheid voor de eerste van het seizoen. 

Zaterdag 16 februari

KNZB-Beker Dames
17.15 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Hinds en Van der Loo)
18.30 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Van Wanrooij en Taylan)

Eredivisie Heren
17.00 uur ZV De Zaan - ZVL-1886 (scheidsrechters Van den Brink en Gransjean)
17.30 uur Widex GZC Donk - SVH (scheidsrechters Rutten en Van den Heuvel)
18.15 uur Het Ravijn - ZV De Ham (scheidsrechters Dutilh-Dumas en van Duijnen)
18.45 uur Polar Bears - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort (scheidsrechters Bijeman en Smit)
19.00 uur UZSC - AZC (scheidsrechter De Jong)
20.05 uur ZPB H&L Productions - Schuurman BZC (scheidsrechters Nieuwenhuizen en Schapers)

Zondag 17 februari

Eredivisie Dames
19.00 uur ZPB H&L Productions - ZVL-1886 (scheidsrechters Van Rossum en De Zwart)

Eredivisie B-Jeugd
16.30 uur Polar Bears/VZC BJ2 - VZV Njord BJ1 (scheidsrechters Van Eck)
17.30 uur Polar Bears BM1 - ZV De Zaan BM1 (scheidsrechters Hendriks en Van Slingerland)

Selecteer voor de stand de kolom 'tussenstand' rechtsboven. Kies de competitie —> Bekijk tussenstand.

Beeld:
Beeld van het finaleduel tussen Andreas Miralis en Casper Landeweerd | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,712
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365