KNZB-Beker: Polar Bears en AZC Moscow voegen zich bij finalisten

KNZB-Beker, Eredivisie Dames, Eredivisie Heren
KNZB-Beker: Polar Bears en AZC Moscow voegen zich bij finalisten

In het damestoernooi heeft Polar Bears zich geplaatst voor de finale, AZC Moscow deed dat bij de heren. De twee clubs voegen zich bij ZVL-Tetteroo en De Zijl Zwemsport voor de bekerfinales in Den Haag. Voor Polar Bears is het de derde finale op rij, nadat de heren de afgelopen twee edities in de eindstrijd stonden.

In Ede volgde een spannend duel dat continu gelijk opging. Simone van de Kraats, een dag eerder uitblinker met zeven doelpunten, werd volledig geneutraliseerd door de Goudse defensie en kreeg geen centimeter ruimte. In de derde periode kwamen de berinnen voor het eerst op voorsprong en liepen uit naar 8-6. Net als een dag eerder vocht GZC Donk zich terug tot 8-8, totdat Iris Wolves uiteindelijk de winnende treffer maakte. In de slotseconden raakten de gasten nog de lat, maar een Edes feestje was een feit.

In Gouda liet AZC Moscow geen spaan heel van de heren van GZC Donk. De eerste wedstrijd eindigde nog in 11-9, de return was volledig voor de Alphenaren: 10-19. Andreas Miralis en Milos Filipovic waren beide vijf keer trefzeker. Het kan voor AZC de twintigste bekerwinst in de historie worden, de recordhouder won de beker voor het laatst in 2005.

De finales worden gespeeld op zondag 11 maart in het Hofbad in Den Haag (dames om 14.00 uur, heren om 16.00 uur). De waterpolosecretariaten van de deelnemende clubs krijgen een dezer dagen bericht over de kaartverkoop. Zij kunnen kaarten voor hun eigen supporters reserveren voordat de openbare verkoop begint op 1 maart. De organisatie van de bekerfinales is in handen van de WFN in samenwerking met Waterpolo Den Haag, de KNZB en Waterpolo.nl.

Zondag 11 februari
Widex GZC Donk - AZC Moscow 10-19
Periodestanden: 3-4, 3-4, 1-6, 3-5
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Cas Westerwoudt 2, Tim Reuten, Yuri Selez, Ton van der Velden, Lars Reuten, Quint van den Heuvel.
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 5, Milos Filipovic 5, Sebastiaan van Mil 2, Petar Ivosevic 2, Jacopo Mandolini 2, Dejan Indjic 2.

Polar Bears - Widex GZC Donk 9-8
Periodestanden: 2-3, 1-1, 3-1, 3-3
Doelpuntenmakers Polar Bears: Nina ten Broek 3, Iris Wolves 2, Anne Paardekooper 2, Luna de Vries, Simone van de Kraats.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 2, Kahly Kruisinga 2, Isabella van Toorn 2, Anne de Kleer, Kahly Schonewille.

Eerdere resultaten

KNZB-Beker Heren

Vrijdag 9 februari

Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort - De Zijl Zwemsport 10-8
Periodestanden: 3-2, 2-2, 3-3, 2-1
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Jan-Willem Slaghuis 3, Mitchell Budding 3, Lars van der Laan 2, Wout Schrijvenaars, Matthijs Lucas.
Doelpuntenmakers De Zijl: Adam Maklari 4, Tom Nederend 2, Jasper Haasnoot 2.

Zaterdag 10 februari
De Zijl Zwemsport - Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort 8-6
Periodestanden: 2-1, 2-2, 1-2, 3-1
Doelpuntenmakers De Zijl: Tom Nederend 2, Roeland Spijker 2, Adam Maklari, Mark Visser, Omar Qachach, Stan van Ruiten.
Doelpuntenmakers ZPC Amersfoort: Mark Siewers 2, Matthijs Lucas, Jeroen van Zanten, Mitchell Budding, Lars van der Laan.

AZC Moscow - Widex GZC Donk 11-9
Periodestanden: 3-3, 2-1, 4-3, 2-2
Doelpuntenmakers AZC: Andreas Miralis 3, Dejan Indjic 3, Tim van Gulik 2, Milos Filipovic, Petar Ivosevic, Jacopo Mandolini, 
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 3, Tim Reuten 2, Cas Westerwoudt, Mick van den Bree, Lars Reuten, Stan van den Heuvel.

KNZB-Beker Dames

Vrijdag 9 februari

Het Ravijn - ZVL-Tetteroo 8-11
Periodestanden: 3-4, 2-4, 1-1, 2-2
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 4, Jolien van Brouwershaven 2, Lisanne Zonder, Lot Stertefeld.
Doelpuntenmakers ZVL: Iefke van Belkum 5, Rozanne Voorvelt 2, Isis Keijzer, Malissa van Rijn, Biurakn Hakhverdian, Marianne de Groot.

Zaterdag 10 februari
Widex GZC Donk - Polar Bears 8-8
Periodestanden: 2-3, 1-4, 3-0, 2-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Melissa Dongelmans 3, Saranne Dukel 3, Kahly Kruisinga, Lindi Stolle.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 7, Nina ten Broek.

ZVL-Tetteroo - Het Ravijn 11-6
Periodestanden: 3-2, 3-1, 3-1, 2-2
Doelpuntenmakers ZVL-Tetteroo: Malissa van Rijn 4, Biurakn Hakhverdian 3, Isis Keijzer, Marianne de Groot, Brenda Weber, Marloes Cabout.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 3, Lisanne Zonder, Lot Stertefeld, Yasemin Smit.

Foto: Nina ten Broek was met drie treffers zeer belangrijk voor haar ploeg (Beeldboot / Gertjan Kooij)

LEES MEER OVER

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,698
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,360