UZSC laat GZC Donk kansloos in bekerfinale

KNZB-Beker, Eredivisie Dames
UZSC laat GZC Donk kansloos in bekerfinale

In een finale die nooit spannend was, heeft UZSC voor het eerst in haar historie de KNZB-Beker bij de dames gewonnen. Tegenstander Widex GZC Donk werd vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld door de ploeg van Gerrit-Jan Schothans. De Utrechtse equipe hield GZC Donk ver van de goal, waardoor de ploeg van Johan Aantjes niet verder kwam dan wat afstandschoten die eenvoudige prooien waren voor UZSC-goalie Laura Aarts. Pas toen de Domstedelingen al vier keer het net hadden laten bollen, deed Nomi Stomphorst  wat terug met een intikker uit een manmeer. 

Doordat GZC Donk bleef strooien met slordige passjes en aanvallend absoluut geen vuist kon maken, liep UZSC eenvoudig verder uit. Ook een Goudse keeperswissel halverwege de tweede periode kon dat tij niet keren. Halverwege stond het al 9-2. In de derde en vierde periode was het echte vuur allang uit de wedstrijd, ook op de tribune, al duurde de kwelling voor GZC Donk wel gewoon voort. Zowel Isabella van Toorn, Harriët Cabout als Nomi Stomphorst kwamen met drie persoonlijke fouten op de kant te zitten en UZSC scoorde lustig door. Uiteindelijk stopte de teller bij 17-5. 

Aantjes zat na afloop in zak en as. “Het was dramatisch. Alles was ondermaats. We schoten zwak, we blokten niet en we konden het ook niet omdraaien. Ik voelde me genoodzaakt om keepster Meike Scholte te wisselen voor Sanne Keijzer. Zij is pas veertien jaar oud en deed het niet onverdienstelijk, maar dat is natuurlijk een noodgreep. Balen dat dit op zo’n moment moet gebeuren. Met het oog op de play-offs moeten we hier maar veel lering uittrekken, want dit kan je helaas niet zomaar even vergeten.”

Aan Utrechtse zijde werd Nerida Drewes topscorer met vijf doelpunten. Lyrisch: “Niemand had natuurlijk verwacht dat het zo makkelijk zou gaan, maar we begonnen zo goed! Heel gedisciplineerd knalden we uit de startblokken en gaven niks weg. Zo kregen we snel het geloof dat wij hier vandaag zouden winnen.” Drewes prees het team: “Oké ik schiet er vijf in, maar iedereen was goed. We vulden elkaar goed aan en we hielden de concentratie vast. Tegen ‘kleinere’ ploegen hebben we daar wel eens moeite mee. In de voorbereiding hebben we daar extra op gehamerd en dat betaalt zich nu uit.”

Schothans kon het bijna niet bevatten. “Abnormaal dit! Tijdens de wedstrijd moest ik wel een paar keer naar het scorebord kijken of het echt was.” Hij weigert met het oog op de play-offs echter nu de grote favorietenrol op zich te nemen. “Normaal zit het veel dichter bij elkaar. GZC Donk, ZVL en wij maken alle drie evenveel kans op de titel. Maar tot nu toe zijn wij wel de ploeg die piekt op het juiste moment en dat is wel erg lekker.”

De dames van UZSC pakken voor het eerst in de historie de KNZB-Beker
De dames van UZSC pakken voor het eerst in de historie de KNZB-Beker
 
KNZB-Bekerfinale Dames

Zondag 12 maart
UZSC – Widex GZC Donk: 17-5
Periodestanden: 5-1, 4-1, 4-2, 4-1
Doelpunten UZSC: Nerida Drewes 5, Leonie van der Molen 3, Amarens Genee 3, Dagmar Genee 2, Sonja Schröder, Liselotte Fleur Smits, Roxanne Frauenfelder en Danique Lauritsen.
Doelpunten Widex GZC Donk: Nomi Stomphorst, Laura van der Graaf, Saranne Dukel, Melissa Dongelmans en Lindi Stolle.

Foto boven: UZSC-coach Gerrit-Jan Schothans gaat uit zijn dak (Beeldboot / Gertjan Kooij)

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,674
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,339