ZVL pakt zesde beker in zeven jaar

KNZB-Beker, Eredivisie Dames
ZVL pakt zesde beker in zeven jaar

In de competitie maken Polar Bears en ZVL-Tetteroo momenteel de dienst uit, maar in de KNZB bekerfinale had er maar één ploeg recht op de overwinning en dat was ZVL. De spanning had beide ploegen in het begin nog een beetje in z’n greep. Over en weer werden kansen gemist met onscherpe schoten. Met name Polar Bears kreeg in de eerste twee periodes via overtalsitaties genoeg buitenkansjes, maar uit de eerste zes manmeers belandde er slechts één bal achter ZVL-keepster Jalou Vanhelsuwé. Aan het eind van het tweede bedrijf was het de ploeg uit Leiden die de schroom van zich af leek te gooien. Met twee snelle goals van Malissa van Rijn en Isis Keijzer sloeg de ploeg van Jacob Spijker het eerste gaatje: 6-4. 

Toen Marloes Cabout halverwege de derde periode uit een manmeer de 7-4 op het scorebord zette, tekende de overwinning zich al voorzichtig aan. Een mooi uitgespeelde combinatie met Biurakn Hakverdian als afdrukker, legde Polar Bears definitief op z’n rug. Ook in de laatste periode kon Polar Bears, ondanks twee benutte strafworpen van Simone van de Kraats, geen echte vuist meer maken. En zo veroverde ZVL de zesde beker in haar historie. 

Aanvoerder Marianne de Groot was er alle zes keer bij. “Dit was mijn tiende finale en dus mijn zesde beker. Super dat we ‘m weer terug hebben. Vorig jaar speelden we niet eens de finale en zijn we even op onze plek gezet. We waren daarom extra gemotiveerd om de beker nu weer te winnen.” De ervaring van ZVL in het spelen van finales gaf de doorslag volgens coach Jacob Spijker. “Nagenoeg de hele basis heeft vaker dit soort wedstrijden gespeeld. We gingen de wedstrijd dan ook met veel vertrouwen in. Bij Polar Bears zag je meer spanning. Hun bepalende spelers kwamen vandaag minder uit de verf.” Dat in de competitie uitgerekend Polar Bears de enige ploeg is die ZVL tot nu toe een keer heeft verslagen, deed in deze wedstrijd niet ter zake volgens de ervaren leermeester. “Een finale staat altijd op zichzelf. En die misstap in Ede hebben we bovendien al lang rechtgezet met goed spel tegen andere ploegen.” Ondanks zijn ervaring is dit ‘pas’ de tweede prijs van Spijker. In de jaren negentig heb ik met AZC de beker gewonnen en nu dus met ZVL. Heerlijk!”
 
Zondag 11 maart

KNZB bekerfinale
ZVL-Tetteroo – Polar Bears: 8-6
Periodestanden: 2-1, 4-3, 2-0, 0-2 
Doelpunten ZVL: Marianne de Groot 2, Marloes Cabout 2, Rozanne Voorvelt, Malissa van Rijn, Isis Keijzer en Biurakn Hakverdian.
Doelpunten Polar Bears: Simone van de Kraats 4, Marit Bergers en Cynthia Mulder.

Jacob Spijker en Marianne de Groot vieren de overwinning
Jacob Spijker en Marianne de Groot vieren de overwinning

 

Foto's: Beeldboot / Gertjan Kooij

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,712
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365