ZVL wint derde KNZB-Beker op rij

KNZB-Beker, Eredivisie Dames

De dames van ZVL hebben zondagmiddag voor de derde keer op rij de KNZB-Beker veroverd. De ploeg van Koen Plasmeijer was met 17-11 (4-3, 4-3, 5-3, 4-2) te sterk voor Het Ravijn.

De regerend landskampioen uit Nijverdal kwam goed uit de startblokken. Binnen enkele minuten stond het 1-3 voor Het Ravijn. Daarna brak een sterke periode aan voor ZVL, dat liefst zes keer op rij wist te scoren alvorens Yasemin Smit namens Het Ravijn iets terug kon doen (7-4).

De wedstrijd leek gespeeld toen Iefke van Belkum 8-4 maakte, maar Het Ravijn wist in de derde periode toch weer aan te klampen. Bij de 9-8 van Ravijn-captain Tessa Stutterheim kon het weer alle kanten op in deze doelpuntrijke finale.

Na een gemiste strafworp van ‘Lolo’ Silver op 11-9, wist Marianne de Groot in de daaropvolgende aanval eenzelfde buitenkans vanaf 5 meter wel te verzilveren voor ZVL. Toen Iefke van Belkum 0.3 seconde voor de laatste rust de 13-9 scoorde, was het verzet van Het Ravijn definitief gebroken. In het afsluitende speldeel ‘freewheelde’ ZVL uiteindelijk naar 17-11.

De bekerzege van ZVL was vooral voor Iefke van Belkum bijzonder. De ex-international – al vier maanden zwanger – speelde een aantal jaren in het buitenland, maar had daarvoor met haar club nog nooit een titel op Nederlandse bodem behaald.

Damesfinale
ZVL – Het Ravijn
Periodestanden: 4-3, 8-6 (4-3), 13-9 (5-3), 17-11 (4-2)
Doelpunten ZVL: Iefke van Belkum 4, Marianne de Groot 3, Britt van D am 2, Vivian Sevenich 2, Hanneke Slagter 2, Marloes Cabout, Ilse Koolhaas, Aukje van Belkum en Malissa van Rijn.
Doelpunten Het Ravijn: Tessa Stutterheim 3, Yasemin Smit 3, Nerida Drewes 3, Lolo Silver 2.

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,694
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…