Eerste prijs voor UZSC

KNZB-Beker, Eredivisie Heren
23 december 2013
Eerste prijs voor UZSC

De mannen van UZSC hebben in Alphen aan den Rijn historie geschreven. De ploeg van Robin van Galen won zondagmiddag de KNZB-Beker ten koste van Schuurman BZC met 10-9. Het was de eerste prijs in de 101-jarige geschiedenis van de Utrechtse club. De winnende treffer werd 2 seconden voor tijd gescoord uit een strafworp door Willem-Wouter Gerritse, de captain van UZSC.

Het zag er lange tijd niet naar uit, dat UZSC de cup mee naar Utrecht te nemen. Schuurman BZC was de eerste twee periodes heer en meester in Alphen. De ploeg van Zeno Reuten leidde halverwege met 2-6 en maakte na de kantwissel ook direct 2-7 (knappe midvoorgoal Thomas Lucas). Daarna kantelde de wedstrijd. UZSC ging vol op de counter spelen en kroop langzaam dichterbij. Na twee goals van Yoran Frauenfelder zorgde Lars Reuten weer voor wat lucht (4-8), maar doelpunten van Max de Voogt (dubbele man meer), Willem-Wouter Gerritse (strafworp) en Roeland Spijker (7 seconden voor de zoemer) brachten de spanning in AquaRijn volledig terug: 7-8.

In de vierde periode hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Gerritse zorgde met zijn tweede benutte strafworp voor de gelijkmaker, Matthijs Lucas schoot via het blok een man meer binnen en een knappe midvooractie van Jorn Winkelhorst bracht UZSC opnieuw naast BZC. In de bloedstollende laatste minuut miste Thomas Lucas met een man meer een open kans op de 10-9. Die viel even later aan de andere kant. Luttele seconden voor tijd kreeg UZSC een strafworp mee, die door Schuurman BZC luid werd betwist. Willem-Wouter Gerritse hield het hoofd koel en bezorgde UZSC de beker.

Herenfinale
UZSC - Schuurman BZC 10-9
Periodestanden: 1-3, 1-3, 5-2, 3-1
Doelpunten UZSC: Yoran Frauenfelder 3, Willem-Wouter Gerritse 3, Joep v/d Bersselaar, Max de Voogt, Roeland Spijker en Jorn Winkelhorst.
Doelpunten BZC: Matthijs Lucas 3, Lars Gottemaker 2, Jesse Koopman 2, Thomas Lucas en Lars Reuten.

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

27 november 2022
De halvefinalisten in de bekercompetitie zijn bekend. Bij de heren plaatsten AZC, ZV De Zaan, UZSC en Polar Bears zich.…
1,405
25 november 2022
Dit weekend wordt er ‘gebekerd’ in de hoogste Nederlandse klasse. De dames spelen hun laatste poulewedstrijden. In poule…
1,124