KNZB-Beker ook een prooi voor de heren van UZSC

KNZB-Beker, Eredivisie Heren
KNZB-Beker ook een prooi voor de heren van UZSC

De herenfinale tussen Polar Bears en UZSC had, in tegenstelling tot het beeld bij de eindstrijd bij de dames, weldegelijk een finalesfeer en bijpassend scoreverloop. Op de ranglijst in de competitie mogen beide ploegen dan mijlenver uiteen staan, in dit bekertoernooi toont de ploeg uit Ede weer eens aan terecht als ‘cupfighters’ te boek te staan. UZSC lukte het pas in de vierde periode om Polar Bears definitief van zich af te schudden.

Vorig jaar was Polar Bears nog verrassend Het Ravijn de baas (9-4) en ook nu deed de ploeg van Jeroen Cavaljé niet onder voor de favoriet. UZSC liep begin tweede periode wel uit naar 3-5, maar Ruud van der Horst en Tarik Scherrenburg hielden luid aangemoedigd door de groen-witte brigade de spanning in leven.    

Het was ook een wedstrijd tussen de twee beste keepers van Nederland. Beide goalies blonken uit en het was Ruben Hoepelman (UZSC) die voorkwam dat zijn ploeg kopje onder ging. In de derde periode kreeg Polar Bears uit een regen van overtalsituaties voldoende kans om de wedstrijd naar z’n hand te zetten, maar telkens was Hoepelman de grote sta-in-de-weg. Omdat voor de koploper in de Eredivisie eerst broertje Benjamin en vervolgens Joep van den Bersselaar wel het net vonden, ging UZSC de laatste periode in met een marge van twee doelpunten.

In het laatste bedrijf klampten de ‘Beren’ toch weer aan. Ruud van der Horst kon na een geweldige redding van Eelco Wagenaar uit een counter de 6-7 binnen schieten, maar toen Mike van den Brink niet veel later vanaf vijf meter mocht aanleggen, gooide de ploeg van Joachim de Ruijsscher de deur definitief dicht. 

Cavaljé kon zich moeilijk neerleggen bij de nederlaag. “Tuurlijk, UZSC is een goede ploeg, maar we hebben het hier zelf laten liggen”, doelde hij op de vele gemiste overtalsituaties. “En dan zie je dat zij onze fouten afstraffen. Hun routine gaf vandaag de doorslag.” Toch is de coach ook trots. “We hebben goed weerstand geboden, bleven vechten voor wat we waard waren. We hebben deze finale terecht gehaald en hebben onze huid duur verkocht.”

De Ruijsscher prees op zijn beurt de Edese ploeg. “We keken niet naar de stand op de ranglijst. In een finale kunnen rare dingen gebeuren en je zag dat Polar Bears ons goed vastlegde. Daar hadden we moeite mee. Toen onze midvoor Bram van den Bersselaar snel met drie p-tjes op de kant kwam te zitten was het even zoeken. Als team hebben we de beker uiteindelijk binnengesleept. Vergeet niet dat dit nog steeds een erg jong team is. Daarom zijn het spelen van dit soort wedstrijden ook zo belangrijk. Zo leren we echt met druk omgaan. Met het oog op de play-offs kan dat nooit kwaad. Maar nu eerst samen met de dames een dubbel feestje vieren in Utrecht.”

UZSC pakt de beker
UZSC pakt de beker

KNZB-Bekerfinale Heren

Zondag 12 maart
Polar Bears – UZSC: 6-8 
Periodestanden: 2-3, 3-2, 0-2, 1-1  
Doelpunten Polar Bears: Ruud van der Horst 2, Sook Willemsen, Sem de Wit, Guus Wolswinkel en Tarik Scherrenburg. 
Doelpunten UZSC: Mike van den Brink 2, Benjamin Hoepelman 2, Casper Landeweerd, Bram ven den Bersselaar, Yoran Frauenfelder en Joep van den Bersselaar.

Foto's: Beeldboot / Gertan Kooij

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,696
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,360