AZC en Widex GZC Donk met een been in finale

KNZB-Beker
13 januari 2019
AZC en Widex GZC Donk met een been in finale

Na de eerste wedstrijden in de halve finales van de KNZB-Beker staan AZC en Widex GZC Donk met één been, misschien wel anderhalf, in de finale. Beide ploegen rekenden met ruime cijfers af met respectievelijk ZV De Ham en Polar Bears. De Ham ging met 16-5 ten onder, de beren met 10-3.

De wedstrijd tussen GZC Donk en De Ham was geen moment spannend. De Goudse ploeg, die in 2015 voor het laatst de finale haalde, had halverwege al een soepele 8-2 voorsprong te pakken en wist deze gestaag uit te bouwen. De finale lijkt daardoor een utopie voor de Hammers. Lars Reuten werd namens de thuisploeg 'de man van de avond' met vier treffers. 

Geen stunt bij debuut
Het officiële debuut als coach van Polar Bears voor oud-speler Mike van Beek kende geen overwinning. Al duurde de strijd tussen titelverdediger AZC en de Edese club duurde wel wat langer. Na twee periodes stond het nog 4-2, in de derde periode sloeg de Alphense ploeg het eerste grote - en beslissende - gat tot 8-3. Namens de thuisploeg excelleerde de Serviër Filip Coric met zes treffers. Daarmee is AZC na het veroveren van de dubbel vorig seizoen en de Supercup deze jaargang, nog altijd op weg naar de vierde prijs op rij.  

Vandaag volgen de returns in Ede en Krommenie. De wedstrijd tussen De Ham en GZC Donk valt hier live te volgen. 

Zaterdag 12 januari

Widex GZC Donk - ZV De Ham 16-5
Periodestanden: 4-0, 4-2, 2-2, 6-1
Doelpuntenmakers GZC Donk: Lars Reuten 4, Quint van den Heuvel 3, Mees Keuning 2, Ton van der Velden 2, Tim Reuten, Stan van den Heuvel, Joep de Jong, Cas Westerwoudt, Fabian van Niekerk.
Doelpuntenmakers De Ham: Stephen Gravestein 2, Thomas Glansdorp 2, Bradley Sap. 

AZC - Polar Bears 10-3
Periodestanden: 2-1, 2-1, 4-1, 2-0
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 6, Andreas Miralis, Dejan Indjic, Laszlo Nagy, Tim de Mey.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Tom de Weerd 2, Kas te Riele. 

Resterend programma

Zondag 13 januari
16.45 uur Polar Bears - AZC (scheidsrechters Dutilh-Dumas en Zwart)
20.00 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk (scheidsrechters Bervoets en De Jong)

Beeld:
AZC nog altijd in de race voor de vierde prijs op rij | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

19 maart 2023
Na de dames wonnen ook de heren van De Zaan ten koste van Polar Bears de KNZB beker. In een finale om je vingers bij af…
1,356
19 maart 2023
De dames van ZV De Zaan maakten hun favorietenrol waar tijdens de KNZB Bekerfinale. Alleen in de eerste periode was het…
1,270