Dames ZV De Zaan winnen KNZB Beker

KNZB-Beker
Dames ZV De Zaan winnen KNZB Beker

ZV De Zaan is de winnaar geworden van de KNZB Beker. In een spannende finale versloeg de ploeg uit Zaandam UZSC. In het Hofbad in Den Haag werd het 8-7.

 

De ploeg van Arjan Vos kende een sensationele start. Twee doelpunten van Takyiwa Sam en één van Jessie van der Kamp (via een Utrechts blok) zetten De Zaan snel op 3-0. Maar toen ook UZSC haar vizier scherper had afgesteld, kwam de ploeg uit Utrecht via Nerida Drewes en Danique Lauritsen terug in de wedstrijd.

 

In de tweede periode ging de wedstrijd in razend tempo verder. Beide ploegen deden niks voor elkaar onder. Hanna Hogervorst bracht UZSC met een mooi midvoordoelpunt op 3-3. Toen Lieke Rogge met een snoeihard schot door het midden UZSC-keepster Laura Steenbeek verschalkte, konden de Domstedelingen echter weer in de achtervolging. Het was Esther Scheij die UZSC naast De Zaan bracht (4-4), maar een sterke midvooractie van Maxine Schaap zorgde er alsnog voor dat De Zaan met een kleine voorsprong de lange rust inging.

 

Begin derde periode verzaakte De Zaan verder afstand te nemen. Drie Zaanse schoten eindigden op de paal. Daardoor kon UZSC de stand met doelpunten van Saloua Maafi en Cecil Bas voor het eerst ombuigen in Utrechts voordeel (5-6). Maar wederom was het De Zaan dat over een langere adem beschikte. Yara Galjé en een schitterend schot van Sigrid Vleeshakker brachten de Zaankanters opnieuw op voorsprong.

 

Omdat De Zaan in de vierde periode met een droge knal van Sanne Keijzer de eerste was die het net vond, moest UZSC een gaatje van twee doelpunten dichten. De ploeg van Joachim de Ruijsscher putte moed uit de 8-7 van Scheij. Met nog zes minuten op de klok leek er genoeg tijd om op zoek te gaan naar de nieuwe gelijkmaker. Kansen daarop kwamen er zeker, maar Zaan-keepster Britt van den Dobbelsteen was in het restant een te grote horde voor de Utrechtse formatie. De lange doelpuntloze periode eindigde daarmee uiteindelijk in een nat pak voor Zaan-coach Arjan Vos.

 

Eén keer eerder ging de KNZB Beker naar Zaandam. In 1993 was het ZZC Alliance die als een van de moederverenigingen van ZV De Zaan de beker won. Vos genoot van de emoties die die lange droogte losbracht bij zijn speelsters en de staf. “Dit is waar we voor spelen. Na de domper in de play-offs (De Zaan werd in de halve finale uitgeschakeld door Widex GZC Donk, red.) is het mooi om zo’n gek seizoen op deze wijze af te sluiten.” Het betekende tevens het afscheid van Vos zelf. De oefenmeester richt zich vanaf komend seizoen volledig op de Waterpolo Academie in Eindhoven.

 

KNZB Bekerfinale Dames

 

6 juni 2021

 

ZV De Zaan – UZSC: 8-7 (3-2, 2-2, 2-2, 1-1)

ZV De Zaan: Takyiwa Sam 2, Jessie van der Kamp 1, Lieke Rogge 1, Maxine Schaap 1, Yara Galjé 1, Sigrid Vleeshakker 1, Sanne Keijzer 1.

UZSC: Esther Scheij 2, Nerida Drewes 1, Danique Lauritsen 1, Hanna Hogervorst 1, Cecil Bas 1, Saloua Maafi 1.  

Beeld:
Orangepictures.nl
1,056

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,699
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,360