Het Ravijn en UZSC (h) naar ‘Den Haag’

KNZB-Beker
30 mei 2021
Het Ravijn en UZSC (h) naar ‘Den Haag’

De heren van Het Ravijn en UZSC gaan op 6 juni in het Haagse Hofbad uitmaken wie de KNZB Beker wint. Zij wonnen hun halve finales van respectievelijk AZC en Widex GZC Donk.

 

Het Ravijn boekte een knappe overwinning op AZC. In Alphen aan den Rijn stond de ploeg uit Nijverdal de gehele wedstrijd voor en werd het 9-12. In de tweede periode sloegen de bezoekers een gaatje van vier doelpunten (3-7), maar dat deed AZC in het derde bedrijf bijna volledig teniet. Andreas Miralis, Jacoppo Mandolini en Nathan de Zwaan brachten hun ploeg naar 6-7 en helemaal terug in de wedstrijd. Tot 7-8 bleef het spannend, maar daarna zetten Emiel Wouters en de gebroeders Gottemaker orde op zaken. Hun goals zorgden voor een nieuwe comfortabele voorsprong (7-11). Mandolini deed nog iets terug, maar de 9-12 ruim een minuut voor het eindsignaal van uitblinker Lars Gottemaker liet het doek definitief zakken.

 

In de finale treft Het Ravijn UZSC. De Domstedelingen schakelden landskampioen GZC Donk uit (11-9). Lang keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, maar de ommekeer kwam in de derde periode. Gies Wijnhoven, Benjamin Hoepelman en Tim de Mey bogen de stand richting Utrechts voordeel (7-6), maar daarmee was de wedstrijd allesbehalve gespeeld. Een spannend slot volgde. GZC Donk kwam nog drie keer op gelijke hoogte, maar Joost van der Burg en Bram van den Bersselaar sloegen de deur uiteindelijk voor de neus van de Gouwenaren dicht.       

 

KNZB Beker heren halve finale

 

AZC – Het Ravijn: 9-12 (2-3, 2-4, 2-0, 3-5)

AZC: Jacoppo Mandolini 3, Nathan de Zwaan 3, Andreas Miralis 1, Laszlo Balasz Nagy 1, Attila Kincses 1.

Het Ravijn: Lars Gottemaker 5, Emiel Wouters 2, Bas ter Brake 1, Sander Veltkamp 1, Yoran Loos 1, Rob Gottemaker 1, Jorrit Aanstoot 1.

 

UZSC – GZC Donk: 11-9 (1-3, 3-2, 3-1, 4-3)

UZSC: Tim de Mey 2, Bram van den Bersselaar 2, Benjamin Hoepelman 2, Joep de Jong 1, Jeroen Rouwenhorst 1, Sebastian Hessels 1, Joost van der Burg 1, Gies Wijnhoven 1.

GZC Donk: Tijs Schouwerwou 3, Ton van der Velden 2, Erik Brugué 2, Mart van der Weijden 1, Daan Schouwerwou 1.   

Beeld:
Lars Gottemaker blonk uit tegen AZC (foto: Beeldboot / Gertjan Kooij)
1,240

Lees ook

19 maart 2023
Na de dames wonnen ook de heren van De Zaan ten koste van Polar Bears de KNZB beker. In een finale om je vingers bij af…
1,356
19 maart 2023
De dames van ZV De Zaan maakten hun favorietenrol waar tijdens de KNZB Bekerfinale. Alleen in de eerste periode was het…
1,270