KNZB-Beker: Het Ravijn op winst, GZC Donk en Polar Bears spelen gelijk

KNZB-Beker
International Nomi Stomphorst: vier treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
KNZB-Beker: Het Ravijn op winst, GZC Donk en Polar Bears spelen gelijk

De eerste duels in de halve finale van de KNZB-Beker gaven gelijk al het beloofde vuurwerk. In Gouda speelden Widex GZC Donk en Polar Bears 10-10 gelijk, in een duel dat alle kanten op ging waarin beide ploegen de winst roken. In de andere halve finale pakte Het Ravijn een marge van vier doelpunten voorsprong ten opzichte van ZV De Zaan. In eigen bad zegevierde het team van Jan Mensink met 10-6.

GZC Donk en Polar Bears bleken wederom zeer aan elkaar gewaagd. In de openingsfase was het de thuisploeg die flitsend van start ging. Via treffers van Laura van der Graaf, Marloes Nijhuis en Nomi Stomphorst pakte de ploeg gelijk een 3-0 voorsprong, die het in de fases daarna met 4-1 en 6-3 tussenstanden wist te consolideren. Totdat Polar Bears in de derde periode met 6-6 weer op gelijke hoogte kwam.

Daarna ontbolsterde de wedstrijd zich tot een echte bekerstrijd waarin beide ploegen de voorsprong afwisselde. Een minuut voor het einde leek Polar Bears er met de 9-10 van Simone van de Kraats - die totaal zes keer scoorde - er zelfs met de winst vandoor te gaan. In extremis - zeven seconden voor het einde - schoot Kayleigh Schonewille haar ploeg alsnog naar een 10-10 gelijkspel.

De andere halve finale tussen Het Ravijn en ZV De Zaan werd qua scores in de eerste en derde periode beslist. De thuisploeg opende met een 3-1 voorsprong via treffers van Tessa Stutterheim (2) en Kari Ankone. Daarna knokten de Zaankanters zich terug tot 3-2 en in de derde periode tot 6-5. Daarna ging het ineens hard met drie treffers binnen anderhalve minuut van Lotte Beunk (2) en Charlotte Mensink namens Het Ravijn. 

In de laatste periode scoorden beide ploeg nog één keer via Yasemin Smit (Ravijn) en Arlene Snoek (De Zaan) om uiteindelijk op 10-6 te finishen. 

Volgende week volgen de returns in Ede en Zaandam.

Widex%20GZC%20Donk%20(1).png

KNZB-Beker Dames

Zaterdag 9 februari

Het Ravijn - ZV De Zaan 10-6
Periodestanden: 3-1, 1-1, 5-3, 1-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Tessa Stutterheim 4, Lotte Beunk 2, Charlotte Mensink 2, Yasemin Smit, Kari Ankonė.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Bridget Leeson-Smith 2, Ellody Ruffin 2, Lisanne Soffner, Arlene Snoek.

Widex GZC Donk - Polar Bears 10-10
Periodestanden: 3-1, 3-3, 1-2, 3-4
Doelpuntenmakers GZC Donk: Nomi Stopmhorst 4, Laura van der Graaf 2, Kayleigh Schonewille 2, Melissa Dongelmans, Marloes Nijhuis.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Simone van de Kraats 6, Iris Wolves 2, Laura Schinkel, Marit Bergers.

Beeld:
International Nomi Stomphorst: vier treffers | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,703
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,362