KNZB Beker: PSV stunt tegen ZPC Amersfoort

KNZB-Beker
KNZB Beker: PSV stunt tegen ZPC Amersfoort

Zondag speelden de heren de eerste wedstrijden in de KNZB Beker. PSV zorgde voor de grootste verrassing door ZPC Amersfoort uit te schakelen.

In Eindhoven won de ploeg van Sebastiaan Brands met 15-12. In de competitie zijn de Keistedelingen nog op zoek naar hun vorm – na drie duels wacht ZPC Amersfoort nog op de eerste punten – en ook in de beker kon de ploeg van Mark Siewers het dus niet bolwerken tegen PSV. De thuisploeg, met debutanten Fabio Jukic en Thijmen van Erp, nam vanaf het begin het initiatief. In de eerste periode knokte ZPC zich drie keer terug naast PSV, maar na de 5-4 begin tweede periode van Levy Kort (foto boven) leidde PSV tot aan het laatste fluitsignaal. Kort was sowieso op dreef. Hij scoorde maar liefst acht keer.

De Linge / PCG - Polar Bears was een ontmoeting tussen vader Robin en zoon Jens Wijgers. Jens die bij Polar Bears speelt, gaf zijn vader (coach bij De Linge) overduidelijk het nakijken. De club uit Ede won met 4-23 en Jens scoorde twee keer. Pas na de elfde Edese treffer vond de thuisploeg voor het eerst het net. Polar Bears-coach Bas de Jong liet twee debutanten te water: Alex Neuteboom Spijker en Tobias Coenen. Lars ten Broek werd topscorer met acht doelpunten. Ook ZPB H&L Productions won overtuigend. De Ham werd met 17-6 naar huis gestuurd. Overigens was de ploeg uit Krommenie verre van compleet. Met slechts negen spelers, waarvan twee uit de jeugd, werd er naar Barendrecht afgereisd.

In Leiden was het een stuk spannender. Thuisploeg ZVL-1886 Center kwam met 9-11 tekort tegen UZSC. Steeds als ZVL een Utrechts gaatje had gedicht, nam de ploeg van Johan Aantjes weer afstand. ZVL kwam terug van 1-4 naar 5-5 en van 5-8 naar 8-9. Maar toen de Australische uitblinker Jordan Kremers-Taylor er nog twee ingooide, was het ‘Leids verzet’ definitief gebroken.

KNZB Beker

Zondag 16 oktober

ZVL-1886 Center – UZSC: 9-11 (1-3, 4-3, 3-3, 2-3)
Doelpunten ZVL-1886: Gies Wijnhoven 2, David Spijker 2, Jasper Haasnoot 2, Attila Kincses 2, Claudio Brancatello 1.
Doelpunten UZSC: Jordan Kremers-Taylor 5, Sook Willemsen 5, Flemming Kastrop 1.  

De Linge/PCG - Polar Bears: 4-23 (0-7, 1-5, 2-5, 1-6)
Doelpunten De Linge/PCG: Tjerk Noorduyn 1, Bram van Heuven 1, Onbekend 2.
Doelpunten Polar Bears: Lars ten Broek 8, Sam Kunz 3, Sander Roels 3, Marnick Snel 3, Ruud van der Horst 2, Jens Wijgers 2, Jeroen Cavalje 1, Sjors de Kater 1.

PSV - ZPC AMERSFOORT: 15-12 (4-4, 3-1, 2-2, 6-5)
Doelpunten PSV: Levy Kort 8, Niels van den Hout 4, Wessel Brands 1, Tijn Ritman 1, Onbekend 1.
Doelpunten ZPC Amersfoort: Milán Börcsök 4, Max van der Werve 3, Sebastiaan van Mil 2, Gergely Palotás 2, Jort van der Werve 1.

ZPB H&L Productions – De Ham: 17-6
Doelpunten ZPB: Onbekend
Doelpunten De Ham: Onbekend

Beeld:
Levy Kort was op dreef namens PSV (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,991

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,712
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365