KNZB-Beker; Titelverdediger dames ZVL onderuit, heren GZC Donk winnen nipt

KNZB-Beker
Lisanne Zonder één keer scorend voor Het Ravijn
KNZB-Beker; Titelverdediger dames ZVL onderuit, heren GZC Donk winnen nipt

De tweede kwartfinaledag van de KNZB-Beker leverde een enkele verrassing op. De heren van AZC versloegen volgens verwachting ZVL-1886, maar het duel tussen Widex GZC Donk en ZPB H&L Productions was tot het einde spannend en de Gouwenaren zegevierden 'slechts' met 11-9.

De return vandaag volgt in Barendrecht, traditioneel voor elke ploeg een lastig te nemen horde. Dat zal vandaag niet anders zijn voor de ploeg uit Gouda. Het duel tussen ZVL-1886 en AZC was al snel beslist. In Leiden won AZC na een ruime voorsprong van 2-9 uiteindelijk met 9-15. 

Het Ravijn en ZV De Zaan winnen
In de kwartfinale bij de dames versloeg Het Ravijn titelverdediger ZVL met 7-11. De ploeg uit Nijverdal had vanaf het begin het initiatief en bracht de zege soepel thuis. "We begonnen de wedstrijd gedisciplineerd. De hele wedstrijd bleven we de overtuigende ploeg. De aanval en verdedigen hadden wij de wedstrijd in handen. De kansen werden ook goed afgemaakt." Was de analyse namens Laura Boerdam uit het Nijverdalse kamp.

De andere kwartfinale tussen ZV De Zaan en ZPB ging met 12-3 gewonnen door de Zaankanters. Het verschil werd in de laatste twee periodes gemaakt. Halverwege was de stand nog 6-3, daarna liet De Zaan geen bal meer door en wist nog zes keer te scoren.

Schuurman BZC uit de beker gehaald
Gister is besloten dat de return tussen Schuurman BZC en ZV De Ham geen doorgang heeft. Schuurman BZC heeft in de eerste wedstrijd met een niet-speelgerechtigde speler gespeeld. De A-speler in kwestie was al in actie gekomen in de Manmeer!-Cup en het team zit nog steeds in het toernooi. Schuurman BZC is daardoor uit de KNZB-Beker genomen. De Ham is nu geplaatst voor de halve finale.

Zaterdag 17 november

KNZB-Beker Heren

ZVL-1886 - AZC 9-15
Periodestanden: 1-6, 1-3, 2-4, 5-2
Doelpuntenmakers ZVL: Adam Maklari 2, Tim van der Meer 2, Tom Nederend, Mark Visser, Eric Verdoes, David Spijker, Stan van Ruiten.
Doelpuntenmakers AZC: Filip Coric 4, Jacopo Mandolini 4, Sebastiaan van Mil 3, Nathan de Zwaan, Andreas Miralis, Dejan Indjic, Laszlo Nagy.

Widez GZC Donk - ZPB H&L Productions 11-9
Periodestanden: 3-0, 2-3, 3-3, 3-3
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 3, Quint van den Heuvel 2, Cas Westerwoudt 2, Lars Reuten 2, Fabian van Niekerk, Joep de Jong.
Doelpuntenmakers ZPB: Michael de Kreek 4, Oscar Visser 2, Kevin van Baarle 2, Rick Vermeulen.

Beker Heren

Resterend programma Heren:

Zondag 18 november 
16:30 uur Polar Bears - SVH
18.00 uur AZC - ZVL-1886
19.15 uur ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk

KNZB-Beker Dames

ZVL-1886 - Het Ravijn 7-11
Periodestanden: 2-3, 1-3, 3-3, 1-2
Doelpuntenmakers ZVL: Rozanne Voorvelt 2, Marianne de Groot, Malissa van Rijn, Moran Lindhout, Isis Keijzer, Roline Schuijt.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Tessa Stutterheim 3, Lot Stertefeld 2, Lieke Klaassen 2, Charlotte Mensink 2, Lisanne Zonder (foto boven), Yasemin Smit.
Bijzonderheid: Anna Pauli (15) maakte haar debuut voor ZVL. 

ZV De Zaan - ZPB H&L Productions 12-3
Periodestanden: 3-0, 3-3, 2-0, 4-0.
Doelpuntenmakers ZV de Zaan: Lieke Rogge 4, Yara Galjé 4 , Anouk Bergsma 3, Bridget Leeson-Smith. 
Doelpuntenmakers ZPB: nnb.

Beker Dames

Resterend programma Dames:

Zondag 18 november
18.45 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk

Zaterdag 1 december
18.15 uur Polar Bears - UZSC
19.30 uur Het Ravijn - ZVL-1886
19.40 uur ZPB H&L Productions - ZV De Zaan
(nnb.) Widex GZC Donk - ZV De Ham

Beeld:
Lisanne Zonder één keer scorend voor Het Ravijn | Beeldboot/ Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,703
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,362