KNZB Beker voor Polar Bears en ZV De Zaan

KNZB-Beker
KNZB Beker voor Polar Bears en ZV De Zaan

Zondag wonnen de dames van Polar Bears en de heren van ZV De Zaan de KNZB Beker. Voor Polar Bears betekende dat de ‘treble’. Voor ZV De Zaan was het de eerste hoofdprijs op het hoogste niveau.

Dames
Na de Supercup en de landstitel sleepte Polar Bears in het Hofbad in Den Haag ook de KNZB Beker binnen. Een unieke prestatie, want nooit eerder in de Edese clubgeschiedenis won het team de drie Nederlandse hoofdprijzen in één seizoen. Tegen ZV De Zaan (ook al de verliezer in de andere finales) was het lang spannend. Na de eerste periode stond het 2-2 en sloeg Polar Bears een gaatje via Lola Moolhuijzen (strafworp) en een mooi doelpunt van Jill Oort. Maar in de derde periode toonde ZV De Zaan veerkracht. Jessie van der Kamp bracht de Zaanse ploeg met twee goals op rij terug in de wedstrijd (4-4). De derde treffer van Moolhuijzen zorgde er alsnog voor dat de Berinnen met een kleine voorsprong de laatste periode ingingen. Daarin toonde de ploeg van Koen de Weerd haar klasse. Storm Willemsen (2x), Fleurien Bosveld en Feline Voordouw (mooie backhand) zetten met een kleine drie minuten op de klok een veilige marge op het bord (4-9). Dichterbij 6-9 kwam ZV De Zaan niet meer. De Weerd genoot van de derde prijs in z’n debuutjaar als hoofdcoach: “Het was een hele mooie finale. Lang ging het gelijk op. De Zaan speelde ook een goede wedstrijd. Gelukkig konden we in de laatste periode een gaatje slaan en deze ook vasthouden.”

Polar Bears wint KNZB Beker
En dat is drie voor Polar Bears

Heren
Bij de heren maakte ZV De Zaan de favorietenrol waar. Tot halverwege de tweede periode (4-5) mocht UZSC dromen van de beker, maar daarna bouwden de Zaankanters met een uitblinkende keeper Ted Huijsmans de voorsprong gestaag uit. Via doelpunten van Jurriaan van der Struijk, Mick van den Bree, Phil Brantjes en Don Rempt liep ZV De Zaan uit van 4-6 naar 5-10 aan het begin van de vierde periode. Joost van der Burg en Jeroen Rouwenhorst deden nog wel iets terug, maar dat was te laat om ZV De Zaan de beker te ontfutselen. Smet op de Zaanse zege was wel het uitvallen van international Thomas Lucas. Halverwege het laatste bedrijf kreeg hij een knietje op z’n ribben waarna hij de wedstrijd niet meer kon uitspelen. Het is nog onzeker hoe erg de blessure is, maar coach Andreas Miralis maakte zich na afloop zorgen met het oog op de play-offs die aanstaande vrijdag beginnen: “Natuurlijk ben ik blij met deze eerste prijs voor De Zaan, het was een wedstrijd vol spanning. We hebben gewonnen vanuit een sterke verdediging. Daar begint alles mee en omdat alle spelers zich aan de afspraken hielden, kon UZSC maar zeven keer scoren. Dan win je de wedstrijd. Door de blessure van Thomas hou ik wel gemengde gevoelens aan deze wedstrijd over. Hopelijk herstelt hij op tijd, want in de play-offs hebben we hem hard nodig.”

Zondag 8 mei

KNZB Beker Finales

Dames
ZV De Zaan - Polar Bears: 6-9
Periodestanden: 2-2, 0-2, 2-1, 2-4
Doelpunten ZV De Zaan: Maxine Schaap 3, Jessie van der Kamp 2, Bente Rogge 1.
Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuijzen 3, Storm Willemsen 2, Fleurien Bosveld 2, Jill Oort 1, Feline Voordouw 1.

Heren
UZSC - ZV De Zaan: 7-10
Periodestanden: 2-3, 2-3, 1-3, 2-1
Doelpunten UZSC: Bram van den Bersselaar 2, Gies Wijnhoven 1, Jeroen Rouwenhorst 1, Joost van der Burg 1, Luuk Gielen 1, Flemming Kastdorp 1.
ZV De Zaan: Pascal Janssen 3, Don Rempt 2, Daan Bakker 2, Phil Brantjes 1, Mick van den Bree 1, Jurriaan van der Struijk 1.

Beeld:
Orange Pictures
2,341

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,708
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365