Mannen UZSC pakken KNZB Beker

KNZB-Beker
Mannen UZSC pakken KNZB Beker

UZSC bracht zondag de KNZB Beker terug naar de Domstad. Met een jeugdige drang naar succes en de stabiliteit van Benjamin Hoepelman zette de ploeg van Roeland Spijker Het Ravijn aan de kant (8-10). Na 2014 en 2017 is het de derde bekerwinst uit de geschiedenis van UZSC.

 

Hoepelman loodste de talentvolle Utrechtse ploeg naar een verdiende bekerwinst. Hij scoorde niet alleen drie keer, maar forceerde ook op de juiste momenten waardoor anderen konden schitteren. Grote man aan de andere kant Lars Gottemaker was de spil in de Nijverdalse aanvallen, maar qua stootkracht kwam Het Ravijn net iets vaker te kort.

 

Over stootkracht had UZSC geen klagen. Op de juiste momenten vuurde de ploeg uit Utrecht genadeloos af. Met name Joep de Jong liet zijn spierballen spreken. Eind tweede periode schoot hij snoeihard in de kruising en halverwege de derde periode puntte hij boven het hoofd van Job van As raak. Ook Sebastian Hessels, nog zo’n Utrechts talent, liet zijn kwaliteiten zien. Met beweeglijk spel zwom hij gaten dicht en zorgde hij voor aanvallend gevaar. Zijn flexibele schot is echt een wapen.

 

Yoran Loos en Gottemaker brachten de stand nog wel naar 6-7 en daarmee de spanning terug in de wedstrijd, maar toen Bram van den Bersselaar een strakke pass van Hessels knap doortikte en Tim de Mey in een manmeer diagonaal raakschoot, was de wedstrijd gespeeld.

 

De bekerwinst betekende de eerste prijs voor Roeland Spijker als coach. “Het was een goed overwinning. We bleven gedisciplineerd spelen en hielden het tempo in de aanval hoog. Daardoor konden we gestaag uitlopen.”

 

Joep de Jong: “In het begin speelden we nog wat onwennig, maar het gat dat we sloegen konden we gelukkig vasthouden. Nu snel naar ons clubhuis om het te vieren!”

 

KNZB Bekerfinale Heren

 

6 juni 2021

 

Het Ravijn – UZSC: 8-10 (2-1, 1-3, 2-3, 3-3)

Het Ravijn: Lars Gottemaker 3, Emiel Wouters 2, Bas ter Brake 1, Yoran Loos 1, Jorrit Aanstoot 1.

UZSC: Benjamin Hoepelman 3, Sebastian Hessels 2, Joep de Jong 2, Tim de Mey 2, Bram van den Bersselaar 1.

 

Beeld:
Orangepictures.nl
1,418

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,679
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,343