Programma halve finale KNZB-Beker

KNZB-Beker
Iris Wolves juicht in de halve finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
08 februari 2019
Programma halve finale KNZB-Beker

Het dameswaterpolo staat dit weekend in het teken van de halve finales in de KNZB-Beker. Widex GZC Donk, Polar Bears, Het Ravijn en ZV De Zaan zullen over twee wedstrijden gaan uitmaken wie er op zondag 10 maart de bekerfinale mogen spelen. Zaterdagavond zijn de eerste duels, de returns volgen volgende week. 

De loting koppelde GZC Donk aan Polar Bears en Het Ravijn aan ZV De Zaan. De eerste twee ploegen zijn tot nu toe het sterkst gebleken dit jaar, het affiche mag dan ook gerust al een finale worden genoemd. Polar Bears wist dit seizoen al haar wedstrijden te winnen, GZC Donk verloor er juist eentje.. Precies. De Edese ploeg was eerder in Gouda met 6-8 te sterk. Sowieso bleken de berinnen vorig seizoen al dé plaaggeest voor de elfvoudig bekerkampioen. Het team van coach Evangelos Doudesis zat de Goudse ploeg toen twee keer dwars in een halve finale, zowel voor de beker als om het landskampioenschap.

Op voorhand lijkt Polar Bears dan ook, vooral dankzij de eerdere winst, licht favoriet. Al kan de Goudse ploeg zowel verdedigend als aanvallend betere cijfers overleggen. 

Gehavend Ravijn
De halve finale tussen Het Ravijn en ZV De Zaan kende vorig weekend al een 'generale repetitie'. De Zaanse ploeg ontving Het Ravijn in eigen bad, maar stapte met een 5-9 nederlaag het water uit. Ook op de ranglijst is het verschil tussen de twee ploegen met negen punten groot. Vooral de aanvalskracht van de Nijverdalse ploeg wordt gevreesd met 'kanonnen' Yasemin Smit en Lieke Klaassen. Meevaller voor De Zaan is dat Klaassen er niet bij is, zij kampt met een gebroken hand. Daarnaast ontbreekt ook nog eens Lot Stertefeld.

Voor Het Ravijn dateert de laatste bekerwinst uit 2010. ZV De Zaan veroverde de beker alleen voor de fusie met ZZC Alliance en ZWV Nereus. In 1993 werd Alliance toen de bekerkampioen.

KNZB-Beker Dames

Zaterdag 9 februari
17.30 uur Widex GZC Donk - Polar Bears (scheidsrechters Schapers en Pastoors)
20.00 uur Het Ravijn - ZV De Zaan (scheidsrechters Nieuwkoop en Van den Heuvel)

Zaterdag 16 februari
17.15 uur Polar Bears - Widex GZC Donk (scheidsrechters Van der Loo en Hinds)
18.30 uur ZV De Zaan - Het Ravijn (scheidsrechters Van Wanrooij en Taylan)

Beeld:
Iris Wolves juicht in de halve finale van vorig seizoen | Beeldboot/ Gertjan Kooij.

Lees ook

19 maart 2023
Na de dames wonnen ook de heren van De Zaan ten koste van Polar Bears de KNZB beker. In een finale om je vingers bij af…
1,356
19 maart 2023
De dames van ZV De Zaan maakten hun favorietenrol waar tijdens de KNZB Bekerfinale. Alleen in de eerste periode was het…
1,270