Programma kwartfinales KNZB-Beker

KNZB-Beker
Het Hofbad in Den Haag is wederom het decor van de bekerfinale | Beeldboot/Gertjan Kooij
Programma kwartfinales KNZB-Beker

Vrijdagavond barst de strijd om een plek in de halve finales van de KNZB-Beker los. Betreft het herentoernooi vallen de beslissingen gelijk dit weekend. In het damestoernooi zijn de returns pas op 1 december. ZVL-1886, titelverdediger bij de dames, komt op zaterdag in actie tegen Het Ravijn. Kampioen bij de heren AZC begint met een uitwedstrijd tegen ZVL. 

In het damestoernooi lootte Widex GZC Donk met eersteklasser ZV De Ham het makkelijkst en lijkt de ploeg al verzekerd van de volgende ronde. In de poulefase maakte GZC Donk eerder al gehakt van haar tegenstanders. In de competitie is de ploeg met twee overwinningen en doelcijfers van 26-8 uitstekend begonnen. Hoewel De Ham in haar competitie ook koploper is, zullen de verschillen naar alle verwachtingen te groot zijn.

Verliezend finalist van vorig jaar Polar Bears begint met een uitwedstrijd bij UZSC. Ook de Utrechtse ploeg begon de competitie met twee overwinningen. Polar Bears opende vorig weekend de competitie met een ruime zege op ZPB H&L Productions. De Barendrechtse ploeg gaat op haar beurt een lastig tweeluik tegemoet met ZV De Zaan als tegenstander.

Een snel weerzien
De kwartfinales bij de heren betekenen voor vier ploegen een snel weerzien. De aanstaande confrontaties tussen ZV De Ham - Schuurman BZC en AZC - ZVL-1886 werden afgelopen weekend ook al gespeeld. In Borculo was het verschil met 18-10 ruim in het voordeel van Schuurman. Tussen AZC en ZVL - de twee finalisten van vorig jaar - werd het zaterdag 10-8 voor de Alphenaren. 

De andere kwartfinales gaan tussen SVH - Polar Bears en Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions. De Edese ploeg versloeg de Rotterdammers eerder dit seizoen met 10-13. GZC Donk en ZPB speelden nog niet eerder tegen elkaar. ZPB versloeg eersteklasser Waterpolo Den Haag in de achtste finales, GZC Donk schakelde in twee spannende duels UZSC uit. 

Kwartfinales KNZB-Beker Dames

Vrijdag 16 november
19.35 uur UZSC - Polar Bears

Zaterdag 17 november
18.45 uur ZVL-1886 - Het Ravijn
19.45 uur ZV De Zaan - ZPB H&L Productions

Zondag 18 november
18.45 uur ZV De Ham - Widex GZC Donk

Zaterdag 1 december
18.15 uur Polar Bears - UZSC
19.30 uur Het Ravijn - ZVL-1886
19.40 uur ZPB H&L Productions - ZV De Zaan
(nnb.) Widex GZC Donk - ZV De Ham

Kwartfinales KNZB-Beker Heren

Vrijdag 16 november 
19.30 uur SVH - Polar Bears
20.00 uur ZV De Ham - Schuurman BZC

Zaterdag 17 november
20.15 uur ZVL-1886 - AZC
20.45 uur Widex GZC Donk - ZPB H&L Productions

Zondag 18 november 
16:30 uur Polar Bears - SVH
17.00 uur Schuurman BZC - ZV De Ham
18.00 uur AZC - ZVL-1886
19.15 uur ZPB H&L Productions - Widex GZC Donk

Beeld:
Het Hofbad in Den Haag is wederom het decor van de bekerfinale | Beeldboot/Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,703
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,362