ZV De Zaan en UZSC (d) naar bekerfinale

KNZB-Beker
ZV De Zaan en UZSC (d) naar bekerfinale

ZV De Zaan en UZSC kunnen zich opmaken voor ‘Den Haag’. Op 6 juni treffen zij elkaar daar in de bekerfinale. Daarvoor schakelden zij Polar Bears en Widex GZC Donk uit. De ploegen die vorige week nog uitmaakten wie landskampioen werd, kwamen tekort in de halve finale.

 

ZV De Zaan zette de kersverse landskampioen in een zinderend duel met 8-9 aan de kant. Totdat de ploeg van Arjan Vos het in de laatste periode op z’n heupen kreeg, gaven beide ploegen elkaar niks toe. Takyiwa Sam, Yara Galjé en Siggrid Vleeshakker sloegen toen een gat van drie doelpunten. De eindsprint van Polar Bears met goals van Storm Willemsen en Jill Oort kon niet voorkomen dat de zege naar ZV De Zaan ging.

 

UZSC had het een stuk makkelijker. Met 20-11 stuurde de ploeg van Joachim de Ruijsscher GZC Donk terug naar Gouda. In de eerste periode (6-2) maakte de thuisploeg meteen duidelijk wie de baas was in de Krommerijn, daar kon een scherpe Isabella van Toorn (uiteindelijk zes goals) geen verandering in aanbrengen. In het vervolg breidde UZSC de score gestaag uit. Aan Utrechtse zijde was Nerida Drewes (foto boven) het meest productief. Ook zij vond zes keer het net.    

 

KNZB Beker dames halve finale


Polar Bears – ZV De Zaan: 8-9 (1-1, 2-2, 3-3, 2-3)

Polar Bears: Feline Voordouw 2, Jill Oort 2, Laura Schinkel 1, Storm Willemsen 1, Aniek Roekvenisch 1, Britt van den Dobbelsteen 1 (e.d).   

ZV De Zaan: Lieke Rogge 3, Yara Galjé 3, Takyiwa Sam 2, Sigrid Vleeshakker 1.

 

UZSC – Widex GZC Donk: 20-11 (6-2, 6-4, 4-2, 4-3)   

UZSC: Nerida Drewes 6, Hanna Hogervorst 4, Esther Scheij 2, Sam Jutte 2, Marese Borgts 2, Saloua Maafi 1, Danique Lauritsen 1, Anne van Rossum 1, Marijn Borst 1.

GZC Donk: Isabella van Toorn 6, Marit van der Weijden 3, Viviane Kretzmann Bahia 1, Sabine Bergsma 1.

Beeld:
Nerida Drewes was op schot (foto: Beeldboot/Gertjan Kooij)
1,227

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,709
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365