ZV De Zaan haalt stunt van jewelste uit en ontmoet Polar Bears in bekerfinale

KNZB-Beker
Vier treffers voor Fleurien Bosveld | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
ZV De Zaan haalt stunt van jewelste uit en ontmoet Polar Bears in bekerfinale

ZV De Zaan en Polar Bears zijn de bekerfinalisten van het seizoen 2018-2019. Polar Bears versloeg Widex GZC Donk met 7-5, wat na de 10-10 van vorige week in Gouda genoeg was. ZV De Zaan leek na het 10-6 verlies van vorige week tegen Het Ravijn te zijn uitgeschakeld, maar haalde een grootse stunt door met 8-4 te winnen, waardoor de Zaankanters op gescoorde uitdoelpunten voor het eerst in haar historie in de finale staan.

Zwembad De Slag ontplofte toen Lola van de Velde één seconde voor het einde de 8-4 binnenschoot. Opvallend genoeg vroeg Het Ravijn 38 seconden voor het einde nog een time-out aan en leek de wedstrijd uit te kunnen spelen. De gehele wedstrijd hinkte De Zaan tegen de te slechten marge van vier treffers aan. De ploeg leek het gat net niet te kunnen gaan slechten, maar daar was Van de Velde in de slotseconde. 

In Ede haalde Polar Bears een verdiend ticket binnen voor een nieuwe bekerfinale. Beide ploegen hadden hun verdediging goed op orde, maar de berinnen net iets meer met de teruggekeerde Joanne Koenders in het doel. Ook wisten Fleurien Bosveld (4) en Nina ten Broek (3) het doel vaker te vinden. Domper voor de ploeg was wel de rode kaart voor Simone van de Kraats in de slotfase. De topscorer kreeg haar rode kaart dertig seconden voor het einde, toen de finaleplek al binnen was.

Herkansing Polar Bears, unieke prestatie De Zaan
Polar Bears mag nu op voor een herkansing van vorig jaar, toen ZVL-1886 er ten koste van de Edese ploeg met de bekerwinst vandoor ging. Voor ZV De Zaan is het de eerste finaleplek. Alleen de voorganger van voor de fusie Alliance werd in 1993 bekerkampioen.

Protest 

Na afloop van ZV De Zaan - Het Ravijn heeft Het Ravijn ter plekke protest aangetekend. Volgens de ploeg viel het laatste doelpunt buiten de tijd en werd de tijd bewust gemanipuleerd. 

Widex%20GZC%20Donk%20(2).png

Zaterdag 16 februari

KNZB-Beker Dames

Polar Bears - Widex GZC Donk 7-5
Periodestanden: 2-1, 2-1, 2-2, 1-1
Doelpuntenmakers Polar Bears: Fleurien Bosveld 4, Nina ten Broek 3.
Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Marit van der Weijden, Kayleigh Schonewille, Laura van der Graaf.

ZV De Zaan - Het Ravijn 8-4
Periodestanden: 2-2, 3-1, 1-0, 2-1
Doelpuntenmakers ZV De Zaan: Yara Galjé 2, Blom van de Velde 2, Bridget Leeson-Smith 2, Anouk Bergsma, Lola van de Velde.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Charlotte Mensink 2, Lotte Beunk, Yasemin Smit.

Beeld:
Vier treffers voor Fleurien Bosveld (Polar Bears) | Beeldboot/ Gertjan Kooij.
LEES MEER OVER

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,708
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365