ZV De Zaan pakt de beker

KNZB-Beker
ZV De Zaan pakt de beker

De dames van ZV De Zaan maakten hun favorietenrol waar tijdens de KNZB Bekerfinale. Alleen in de eerste periode was het enigszins spannend. Daarna koerste de ploeg van Mick van den Bree af op een gecontroleerde 13-7 overwinning.

Na de 20-11 zege van vorige week in competitieverband was ZV De Zaan met veel vertrouwen afgereisd naar het Haagse Hofbad. Maxine Schaap zorgde voor een vliegende start door twee keer te scoren, maar Storm Willemsen en Laura Schinkel brachten Polar Bears naast De Zaan. Toen kreeg Takyiwa Sam het op haar heupen. Met een doelpunt uit een manmeer en twee sterke midvooracties gaf ze haar visitekaartje af. Lieke Rogge, Danique Sap en Maud Koopman lieten De Zaan in de tweede periode verder uitlopen: 8-3.

Pas na de 9-3 van Esmee Roijen deden de Berinnen iets terug. Lola Moolhuijzen verschalkte Britt van den Dobbelsteen met een prachtige boogbal. Toen Jill Oort even later met een beetje geluk via de paal en de rug van Van den Dobbelsteen de 9-5 scoorde, kreeg Polar Bears weer een sprankje hoop. Maar Bente Rogge (strak schot in de bovenhoek) en Maud Koopman sloegen niet veel later de deur alsnog definitief dicht: 11-5.

Koopman en een kunststukje van Marit van Tol maakten begin vierde periode het Zaanse feestje compleet. De late treffers van Schinkel en Moolhuijzen konden daar geen verandering meer in aanbrengen.

Takyiwa Sam was met haar drie goals op rij beslissend voor De Zaan. De midvoor prees na afloop het hele team: “We hebben het echt met z’n allen gedaan. We zijn superfit. Mick heeft veel doorgewisseld en daardoor konden we blijven gaan. In het begin lieten ze mij wat meer vrij, daarna vielen ze terug in zone waardoor de rest juist weer meer ruimte kreeg om te schieten.” De midvoor, die pas op haar 17e begon met waterpolo, kijkt uit naar de rest van het seizoen. “Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet. Begin dit seizoen wonnen we ook de Supercup en nu gaan we vol voor de titel. Wij zijn samen met GZC Donk de favoriet. Ik hoop op een paar spannende wedstrijden. Dan is winnen nog leuker!”

Coach Mick van den Bree: “We speelden een hele degelijke wedstrijd. In de eerste periode merkte je nog wat spanning. Niet gek want het is volle bak, de NOS is aanwezig en wij waren wel de favoriet vandaag. Alleen dat moet je wel waarmaken tegen een hele talentvolle en onvoorspelbare ploeg. Dat hebben wij vooral in de tweede periode gedaan. Toen maakten we echt het verschil en dat hebben we de hele wedstrijd vastgehouden.”

Bekerfinales Dames

Zondag 19 maart
ZV De Zaan – Polar Bears: 13-7 (4-3, 4-0, 3-2, 2-2).
ZV De Zaan: Takyiwa Sam 3, Maud Koopman 3, Maxine Schaap 2, Lieke Rogge 1, Danique Sap 1, Esmee Roijen 1, Bente Rogge 1, Marit van Tol 1.
Polar Bears: Laura Schinkel 2, Jill Oort 2, Lola Moolhuijzen 2, Storm Willemsen 1.

Beeld:
ZV De Zaan met de cup (Orange Pictures)
LEES MEER OVER
1,308

Lees ook

Zondag stond in het teken van de KNZB Beker bij de dames. In vier wedstrijden vielen 98 doelpunten. Polar Bears, GZC Don…
1,708
Nadat vorige week de heren begonnen aan de KNZB Beker, is het dit weekend de beurt aan de dames. Maar op zaterdag wordt…
1,365