Dit betekenen de huidige maatregelen voor de competitie

KNZB
24 december 2021
Dit betekenen de huidige maatregelen voor de competitie

Sinds zondag 19 december gelden er nieuwe coronamaatregelen. Nederland gaat opnieuw in een lockdown. Deze lockdown zal tot zeker 14 januari gelden. Wat dit voor waterpolo betekent lees je hieronder. 
 
De geplande wedstrijden binnen de huidige competitie worden tot 28 januari uitgesteld. Dit geldt zowel voor de regio- als de bondscompetitie, voor alle jeugd en senioren. Er geldt een uitzondering voor de Eredivisie senioren dames 1 en heren 1. Dit programma loopt door.  

Indien na 28 januari binnensporten weer is toegestaan, wordt het weekend van 29-01-2022 het eerste speelweekend. Hierdoor hebben alle verenigingen de mogelijkheid tot een opstart.  
  
Vooralsnog is het streven om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en in te halen. Het speelrooster biedt op dit moment inhaalweekenden in februari, mei en juni. De competitie kan hierdoor op een sportieve wijze worden afgesloten.   

Voor alle regiocompetities geldt dat de competitie vervolgd wordt met het geplande programma, zodra dit wordt toegestaan. Vooralsnog worden de afgelaste wedstrijden niet ingehaald en zal de indeling van de huidige competitie gekopieerd worden naar komend seizoen.   

We hopen natuurlijk dat de competitie vanaf het weekend van 29 januari weer van start kan gaan. Voor nu wensen we alle waterpoloërs hele fijne kerstdagen en een sportief 2022! 

Beeld:
Robert van Rossum
1,399

Lees ook

10 november 2023
Waterpolo was zijn leven Het waterpolo is een icoon verloren. Fred van Dorp is 9 november op 85-jarige leeftijd overled…
4,671
31 augustus 2023
Ooit bang voor water, maar als waterpolokeeper een wereldster Wouly de Bie was ooit bang voor water, maar schitterde al…
2,366