RTC Midden-Nederland met team naar HaBaWaBa festival in Spanje

KNZB
RTC Midden-Nederland met team naar HaBaWaBa festival in Spanje

Het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Midden-Nederland neemt aankomende 22 t/m 26 maart 2024 deel aan het HaBaWaBa festival in Tarragona, in Spanje. Het Nederlandse waterpoloteam speelt in de categorie U12 op het waterpolotoernooi voor kinderen. Het is de 6e editie van het evenement en vindt voor het vierde jaar op rij plaats in het Olympische zwembad Sylvia Fontana. Op het evenement worden teams vanuit heel Spanje en  Europa verwelkomt. RTC Midden-Nederland verblijft die week in Hotel Caribe - een viersterrenhotel in PortAventura World - met onbeperkte toegang tot het park en drie maaltijden in buffetvorm voor ontbijt, lunch, en diner. De jeugdspelers kunnen genieten van drie dagen waterpolo en een volledige dag uitleven bij het PortAventura-park. 

Het toernooi biedt de Nederlandse jeugdspelers een unieke kans om leeftijdsgenoten van andere landen te ontmoeten en met elkaar te genieten van het mooiste spelletje ter wereld en alles daaromheen. Ze hebben als voorbereiding met elkaar getraind en om de kosten te drukken hebben ze met het hele team sponsoracties ondernomen. 

HaBaWaBa staat voor ‘Happy Baby Water Ball’ en daarmee voor het plezier dat kinderen beleven aan sporten en spelen in het water. Het is het grootste jeugdwaterpolo-evenement ter wereld voor jongens en meisjes van 10 t/m 14 jaar. Jaarlijks zijn er HaBaWaBa-evenementen in Spanje, Italië, Griekenland en andere Europese landen. Bij de Olympische spelen in Parijs zullen zeker oud-deelnemers in het water liggen. Tomas Vernoux (Fra) en Sofia Giustinii zetten hun eerste in het internationale waterpolo, onder de vlag van HaBaWaBa. 

Het waterpoloteam van RTC Midden-Nederland bestaat uit 13 spelers van 5 verschillende verenigingen:

Naam

Club

Boaz van Dongen

Polar Bears

Daan Timmerman

Polar Bears

Jitze Visscher

Watervlo

Joost Zoetemelk

ZPC Amersfoort

Linde Teitink

Watervlo

Luca Haan

De Fuut

Nico Taylan

GZC Donk

Pippa van der Wind

Watervlo

Sef van der Meer

ZPC Amersfoort

Teo Taylan

GZC Donk

Tijler van Dooren

ZPC Amersfoort

Tygo van der Weijden

GZC Donk

Xavier Leurs

Watervlo

 

Het begeleidingsteam bestaat uit:

Naam

Functie bij RTC

Andere functie

Sook Willemsen

Coach 

Sant Feliu

Gijs de Rijk

Assistent-coach 

Barceloneta / Biwpa

Susan Osterop

Teammanager 

Coördinator RTC

 

Het waterpoloteam is te volgen via:

Meer informatie over het HaBaWaBa-evenement kun je vinden op: https://www.habawaba.com/en/

 

1,061

Lees ook

Oud-bondscoach Paul Metz heeft in samenwerking met TOC Noord meer dan 200 waterpolo trainers opgeleid naar het diploma T…
Waterpolo was zijn leven Het waterpolo is een icoon verloren. Fred van Dorp is 9 november op 85-jarige leeftijd overled…
4,786