Steven Matthijssen benoemd tot Lid van Verdienste

KNZB
Steven Matthijssen benoemd tot Lid van Verdienste

Tijdens de polosecretarissen vergadering op woensdag 18 mei is Steven Matthijssen door Henk Delwel namens het bestuur benoemd tot Lid van Verdienste.

Steven heeft als vrijwilliger 46 jaar lang diverse taken vervuld. Binnen zijn huidige vereniging WZK in Wassenaar was hij altijd zeer actief, maar ook in de Regio West en de Kring Haaglanden, de voorganger van Regio West.

In de Kring Haaglanden was hij van 2000-2013 secretaris en ondersteunde hij daarnaast de toenmalige competitieleider. Tot 2011 deed Steven dit in een assisterende rol. Daarna vervulde hij zelf deze rol van competitieleider en doet hij dit tot op heden alleen, met veel passie en zorgvuldigheid. In dezelfde periode heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het overleg met de competitieleiders met de andere regio's en het codificeren van de competities in het handboek waterpolo. In eerste instantie van de Regio West en later bij het komen tot landelijke regels.

Vanwege de diversiteit aan zijn activiteiten als secretaris bij de Kring Haaglanden werd hij destijds al Lid van Verdienste gemaakt van de Kring. Toen in 2011 de Kring Haaglanden en de Kring Gouwe-Rijnstreek een verregaande samenwerking aangingen bleef hij competitieleider. In 2012 sloot ook de Kring Z.R.O. zich aan bij deze samenwerking.

Vanaf 1 januari 2013 was de vorming van de regio's een feit en ook toen bleef Steven competitieleider van de Regio West. Tot slot heeft Steven ook nog vele jaren, naast het zelf beoefenen van waterpolo, als scheidsrechter langs de badrand gestaan en heeft hij voor de vereniging in Wassenaar een doorslaggevende rol gespeeld bij de nieuwbouw van het zwembad.

Voor zijn inzet als vrijwilliger in de zwemsport heeft hij eerder een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Daar is nu de benoeming tot Lid van Verdienste bovenop gekomen.

Beeld:
KNZB

Lees ook

Met grote ontsteltenis hebben wij maandag 29 april kennisgenomen van het droevige bericht dat onze collega Peter van der…
1,859
Het Regionaal Trainingscentrum (RTC) Midden-Nederland neemt aankomende 22 t/m 26 maart 2024 deel aan het HaBaWaBa festiv…
1,092