Vragen over coronavirus en wedstrijden van de KNZB

KNZB
07 maart 2020
Vragen over coronavirus en wedstrijden van de KNZB

In verband met het coronavirus heeft ook de KNZB vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden. 

Op dit moment is er echter geen reden om wedstrijden af te gelasten. Ook in geval van individuele afwezigheid van spelers bij teams, gaan de wedstrijden door. De KNZB houdt de actuele situatie rond het coronavirus in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF.

Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

- Was je handen regelmatig

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

- Gebruik papieren zakdoekjes

Advies RIVM

Nu in Nederland besmettingen zijn vastgesteld, geeft het RIVM met regelmaat updates en adviezen. We raden iedereen aan deze adviezen goed in de gaten te houden en op te volgen, ook als het om wedstrijden of zwemsportgerelateerde bijeenkomsten gaat. Op de website van het RIVM vind je de laatste informatie.

Aanvullend advies KNZB

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne, adviseert de KNZB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij om elkaar nog steeds net zo hartelijk te ontvangen en een prettige wedstrijd toe te wensen, maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

Beeld:
1,240

Reacties

Lees ook

30 juni 2020
Het waterpolo staat voor een aantal grote uitdagingen die noodzakelijk zijn om de ledendaling te stoppen. Het alsmaar (l…
1,905
15 mei 2020
Op dinsdag 19 mei om 20.00 uur organiseerde de KNZB een webinar onder leiding van technisch directeur Andre Cats. Tijde…