Wil jij tuchtrechtspraak maken?

KNZB
21 maart 2023
Wil jij tuchtrechtspraak maken?

De tuchtcommissie van de KNZB is belast met de tuchtrechtspraak in eerste aanleg binnen de KNZB. Het overgrote deel van de te behandelen zaken komt uit de discipline waterpolo. Daarnaast worden er ook (administratieve) klachten uit andere disciplines binnen de KNZB behandeld.

De commissie bestaat uit zo’n 20 leden en houdt gedurende het competitieseizoen wekelijks zitting op donderdagavond. Dat gebeurt in het Sportcomplex Amerena in Amersfoort of digitaal. De zitting wordt gehouden door een of meerdere kamers bestaande uit drie tuchtcommissieleden. Dit betekent dat je een aantal avonden per jaar zitting hebt in de tuchtcommissie, in wisselende samenstelling.

Ben je in het bezit van:

  • Juridische opleiding of gelijkwaardig werk- en denkniveau
  • Kennis van en zo mogelijk met waterpolo

Ben je akkoord met het volgende?

  • Ongeveer 10 donderdagavonden gedurende de waterpolocompetitie beschikbaar
  • Reiskosten worden vergoed conform het Huishoudelijk reglement artikel B34
  • Je mag geen andere functie uitoefenen die onverenigbaar is met het lidmaatschap van de tuchtcommissie

Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren naar deze uitermate boeiende functie op het snijvlak van sport en recht. We vragen je om voor 4 april 2023 een korte motivatie en een cv op te sturen naar de tuchtcommissie via het Bondsbureau KNZB, Postbus 7217, 3430 JE Nieuwegein of tuchtcommissie@knzb.nl.

Voor meer informatie kun je via tuchtcommissie@knzb.nl contact opnemen met Christa Verploeg, secretaris van de tuchtcommissie.

Beeld:
LEES MEER OVER

Lees ook

05 mei 2023
Op 24 en 25 juni organiseert de KNZB in Zwolle het KNZB Regio+ toernooi. Spelers en speelsters uit de jaargangen 2009, 2…
1,174
08 februari 2023
Op 1 februari is na een kort ziekbed op 90-jarige leeftijd Thea de Wit overleden. Haar naam is onlosmakelijk verbonden m…