Trainen/coachen is een vak en jij kan dat leren!

03 april 2018
Trainen/coachen is een vak en jij kan dat leren!

Het is waarschijnlijk niet nodig, maar toch even goed om duidelijk te maken. Het bericht van 1 april dat het vanaf volgend seizoen verplicht wordt om gediplomeerde trainers aan de badrand te hebben staan, anders mag de club niet deelnemen aan de competitie, was een grap, een gebbetje.

Het bericht heeft heel wat stof doen opwaaien en onze digitale brievenbus heeft flink staan klepperen. Een enkeling wist niet zeker of het klopte, of reageerde oprecht verbaasd. Variërend van “Wat een absurd plan” tot “Toch is het geen gek plan,” er waren veel reacties.

Trainen en coachen is een vak. Goede, gekwalificeerde trainers aan de badrand dragen bij aan de ontwikkeling van sporters. Uit onderzoek van NOC*NSF is gebleken dat 39% van de trainers/coaches zich niet capabel voelt. 71% van de trainers/coaches wil zich verder ontwikkelen. Het goede nieuws is dat je het trainersvak kan leren! Ook via Waterpolo.nl. Wil jij dat ook? Of wil jij de trainers op jouw club daarbij helpen? Schrijf je dan in voor de leergang Waterpolocoach en/of word lid van onze coachvereniging ManMeer!-Coach. Doe het snel en je profiteert nog van de Early Bird korting!

Klik hier voor meer info over de leergang Waterpolocoach.
Klik hier voor meer info over de coachvereniging ManMeer!-Coach.

Beeld: