Leergang Waterpolocoach, de nieuwe cursus tot waterpolocoach

Leergang Waterpolocoach
06 februari 2018
Leergang Waterpolocoach, de nieuwe cursus tot waterpolocoach

in samenwerking met VanLuitCoach


Train je F-jes? Ga voor Cursus 1!
Train je C/D-tjes? Ga voor Cursus 3!
Ga je ambitieus voor het ambacht van Coach? Ga voor de gehele leergang!
 

Het zijn de trainer-coaches die het verschil maken. Aan de bekende tafel bij Kees Jansma stelt Louis van Gaal dat structureel goed voetbal begint bij de trainers. Creativiteit begint bij het ‘mogen’ van de coach vertelt oud-topvoetballer Jari Litmanen. En ‘Trainers vervullen een centrale rol om een optimaal sportklimaat te creëren’ zegt de KNZB in haar beleidsvoornemens ‘Passie voor Water 2024’. Redenen genoeg voor Waterpolo.nl - in samenwerking met VanLuitCoach – ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van waterpolomagazine ManMeer! een complete leergang voor de Waterpolocoach te lanceren. Immers: wie het kleine niet (klein) leert, doet het grote (groot) verkeerd!

In het decembernummer van de ManMeer! wordt in de rubriek Trainerstaal deze leergang nader beargumenteerd en onderbouwd. De totale leergang is mede gebaseerd op het bekende Atletic Skills Model (ASM) en bestaat uit 5 compacte cursussen/modules. Elke cursus (C1 t/m C5) legt de focus op een bepaalde leeftijdsgroep (ontwikkelingsstadium) binnen het waterpolo. Daarnaast stelt elke cursus telkens ook de coach centraal. Waar gaat het technisch-tactisch, fysiek-mentaal, sociaal-emotioneel om bij een leeftijdsgroep en wat betekent dat dan voor de begeleiding van de coach? Vanuit het geheel omdat het in essentie gaat om het met elkaar leren spelen van waterpolo. Van ‘F-je’ tot elite speler, van kruk tot crack.

Lees verder onder de afbeeldingen.

Telkens staat de leeftijdsgroep in haar ontwikkelingsstadium centraal.

Telkens staat de leeftijdsgroep in haar ontwikkelingsstadium centraal.

De sporters, maar ook de waterpolocoach centraal.

De sporters, maar ook de waterpolocoach centraal.

Praktische informatie

De Leergang Waterpolocoach start eind mei 2018 met de module ‘Coach 3’ (C3). ‘Coach 1’ (C1) start in het seizoen 2018-2019. Beide cursussen (gericht op de leeftijden van de spelers/sters die je onder je hoede hebt, zie tabel hierboven) worden gegeven op zaterdagochtend (+ stukje van de middag) in en om het KNZB-zwembad op de KNVB-Campus in Zeist (Woudenbergseweg 56-58, 3707 HX Zeist). Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers per module, dus meld je snel aan als je niets wilt missen! Voor cursus C3 zijn nog enkele plekken beschikbaar.

 

Kosten voor deelname (*)
- Waterpolocoach 1:       € 500,- (aanmelden voor 15 april: € 400,-) 
- Waterpolocoach 3:       € 600,- (aanmelden voor 15 april: € 500,-)

(*) De kosten zijn inclusief koffie/thee/water en exclusief lunch (zelf meenemen). Deelnemers aan de cursus Waterpolocoach 1 of 3 zijn in 2018 GRATIS lid van ManMeer!-Coach, de nieuwe trainersvereniging van Waterpolo.nl (lidmaatschap ter waarde van € 150,- per jaar). 

Aanmelden
Stuur je naam, adres, mail-adres, mobiele nummer, geboortedatum + (globale) coachervaring + club(s) naar info@waterpolo.nl en meld je aan voor de cursus Waterpolocoach 1 en/of 3.

 

Early Bird korting
Meld je aan vóór 15 april 2018 en je krijgt € 100,- ‘Early Bird-korting! Vol = vol!

Meer weten?
Stuur een mail naar cursusleider Jan-Bram van Luit (VanLuitCoach) via: jb.vanluit@planet.nl.

Beeld:

Reacties

Lees ook

14 augustus 2018
De eerste module van de leergang Waterpolocoach onder de vlag van Waterpolo.nl en Van Luit Coach is succesvol…
03 april 2018
Het is waarschijnlijk niet nodig, maar toch even goed om duidelijk te maken. Het bericht van 1 april dat het v…