Het creëren van een team en het coachen naar prestaties

ManMeer!-Coach
25 juni 2018
Het creëren van een team en het coachen naar prestaties

Alle trainers en coaches hebben het wel eens ervaren: je werkt met een team en alles gaat fantastisch. De sfeer is goed, je plan komt uit en het resultaat is veelbelovend. Je voelt dat je controle hebt.

Het kan ook wel eens minder gaan. Onenigheid binnen je groep, verschil van inzicht. Waarom lukt het nou niet, we hebben er toch extra op getraind?

Het trainen en coachen van een team is een uitdagende opgave. 

De KNZB en Waterpolo.nl bieden coaches vanuit het waterpolo en uit andere sporten de gelegenheid om in een interactieve setting in debat te gaan met de damesbondscoaches van USA en Nederland. Meervoudig Olympisch- en wereldkampioen Adam Krikorian (USA) en bondscoach van de Nederlandse waterpolodames Arno Havenga, zilver op WK’s en EK’s, vertellen hoe zij coachen op het allerhoogste niveau. Ze maken daarbij de vertaling naar teams in zijn algemeenheid uitkomend op elk niveau van pupil tot senior.
 

  • Wil jij meer weten over hoe je een team samen kan stellen? Wat is voor jou belangrijk bij het samenstellen van je begeleidingsteam?
     
  • Wil je meer weten over het coachen tijdens een wedstrijd? Wat bespreek je met je team vlak voor de wedstrijd en tijdens de rust? En hoe doe je dat? Met welke emotie?
     
  • Wil je meer weten over het coachen na afloop van een wedstrijd? Wanneer en op welke manier sluit je jouw wedstrijd af. Wat geef je mee en wanneer gebruik je de ervaring in voorbereiding op de volgende wedstrijd?
     
  • Wil je meer weten over het corrigeren van je team? Hoe zorg je er voor dat je groep gedurende de competitie een team blijft? Hoe verwerk je de invloed van succes of teleurstellingen? Wanneer en waarom neem je de beslissing om spelers te vervangen?


Tijdens deze bijeenkomst zullen Krikorian en Havenga ingaan op bovenstaande vragen. Ook zullen ze met de zaal in debat gaan over de thema’s die coaches boeien en binden. Bij inschrijving kun je aangeven welke vragen jij deze topcoaches zou willen stellen. Deze Coach College Tour wordt georganiseerd door de KNZB en Waterpolo.nl. Dagvoorzitter is Waterpolo.nl-redacteur Ton Kloosterman.
 

Zondag 1 juli 2018
Inloop:   14:00 uur
Start:     14:30 uur - 17:30 uur
18:30 uur oefenwedstrijd Nederland – USA.

Locatie: Zwemcentrum Rotterdam
8 Annie M.G. Schmidtplein
3083 NZ Rotterdam

Kosten zijn: € 25,-
Kaarten bestellen kan hier.
Leden van ManMeer!-Coach krijgen € 10,- korting. Nog geen lid? Stuur een email naar info@waterpolo.nl. U ontvangt dan uw unieke kortingscode en uw lidmaatschap.

Doelgroep: Trainers en coaches uit alle disciplines. Een trainersdiploma is niet vereist.

Licentiepunten:
KNZB: 1 punt

Let op: gezien onze prominente Amerikaanse gast zal deze bijeenkomst geheel in het Engels zijn.

Beeld:
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

10 april 2019
We hebben helaas moeten besluiten te stoppen met ManMeer!-Coach. Ook onze tweede poging om de trainers en coaches i…
02 juli 2018
In Zwemcentrum Rotterdam was zondag de eerste Coach College Tour. Een bijeenkomst met ruim 50 coaches uit de Nederlandse…